FOTO&VIDEO. Lacul din Poiana Brașov, transformat în „coș de gunoi”. Peste 80 mc de moloz, cauciucuri sau piese de mobilier, scoase din lac într-o singură lună

De aproximativ o lună, pe lacul de agrement a apărut o dragă plutitoare, care a început să scoată ce era pe fundul lacului. Reprezentanții Primăriei Brașov se așteptau ca în lac să găsească frunze, crengi, pietriș sau mâl, dar au descoperit că acesta a fost transformat într-o rampă de deșeuri.  În total, până acum, de pe fundul lacului a fost scoasă cantitatea totală de 80 metri cubi de deșeuri, de la moloz, vase de toaletă dau faianță, la cauciucuri, saltele, perne, piese de mobilier și alte lucruri de care nu mai era nevoie în stațiune.

Lacul are o suprafață totală de 15.679 de metri pătrați, iar până ieri au fost decolmatate două treimi. În această săptămână este de așteptat că fie curățată și ultima treime. În cazul acestei intervenții, ploaia nu reprezintă o problemă, apa fiind folosită la excavare, după cum a explicat viceprimarul Brașovului Barabas Laszlo.

Lacul nu a fost curățat de mulți ani

Lucrările de igienizare și întreținere a lacului din Poiana Brașov au costat 376.296 de lei fără TVA, iar lucrările sunt efectuate de firma brașoveană Pelican Eco System.  

Vorbim despre un lac cu rol decorativ, care avea însă nevoie de o decolmatare completă, pentru că o astfel de lucrare nu a fost făcută de foarte mult timp aici și se impunea. După felul în care se prezintă albia lacului, se vede că nu s-a făcut de multă vreme o astfel de intervenție”, a declarat viceprimarul Brașovului Barabas Laszlo.

Draga plutitoare a fost transportată în Poiana Brașov cu ajutorul unei platforme și a fost „lansată  la apă” cu ajutorul unei macarale.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.