Deputatul Tudor Benga (USR), apel la brașoveni să se înscrie ca observatori pentru monitorizarea referendumului

Deputatul USR Brașov, Tudor Benga, face un apel la brașoveni să se înscrie ca observatori la „Referendumul pentru familie” din perioada 6 – 7 octombrie 2018. Solicitarea parlamentarului brașovean vine după ce Guvernul a anunțat că, pentru acest referendum, este dezactivat sistemul de monitorizare electronică a prezenței la vot. 

Nu referendumul în sine este o problemă, și nici modul în care este pusă întrebarea pe buletinele de vot. Dezactivarea sistemului electronic de monitorizare a prezenței oamenilor la vot – care este un gest deliberat al PSD, din punctul meu de vedere – este, însă o mare problemă. Discutăm despre un partid aflat la guvernare, condus de o persoană condamnată definitiv pentru fraudă electorală la un referendum. Pe ultima sută de metri, Guvernul reprezentat de acest partid emite o ordonanță de urgență ce dezactivează instrumentul prin care se putea preveni genul acesta de fraudă. Au  existat apeluri repetate din partea societății civile, care a solicitat menținerea acestui sistem. Fără succes, însă. În aceste condiții, facem un apel la cetățeni să se înscrie pentru a monitoriza votul. Avem nevoie fie de delegați din partea USR, fie de oameni care să se înscrie ca observatori, pe platforma fiecarevot.ro, astfel încât să ne asigurăm că integritatea votului este cât se poate de clară. Indiferent dacă suntem sau nu cu referendumul și indiferent care sunt opțiunile cetățenilor, cel mai important este să nu existe suspiciuni asupra rezultatelor acestui scrutin”, a declarat deputatul Tudor Benga.

 

Pe de altă parte, deputatul consideră că Referendumul este o modalitate prin care PSD încearcă să distragă atenția de la problemele importante prin care trece România în această perioadă:  

Cred că acest referendum este, mai mult decât orice, o perdea de fum pe care Liviu Dragnea o folosește pentru a distrage atenția de la problemele importante, cum sunt pesta porcină, dezastrul din infrastructură sau problemele cu bugetul de stat. De asemenea, vor să distragă atenția și de la scandalul intern din PSD, care macină țara și ne arată că acolo nu este decât o reglare de conturi

  1. ”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.