Digurile Oltului, de la Comăna, vor fi refăcute până la sfârșitul anului

Actualul dig de protecție localității Crihalma a fost amenajat în anii '70

Afectate de cele două valuri de inundații, din martie și iunie – iulie, digurile de apărare de pe râul Olt, din zona comunei Comăna, vor fi refăcute de Administrația Bazinală Olt.

De altfel, Administrația Bazinală Olt a semnat și contractul de lucrări, în valoare de 1,082 milioane lei cu tot cu TVA, cu o firmă din Băile Olănești (județul Vâlcea). Contractul prevede repararea a 3,5 km de dig, pe malul dinspre localitatea Comăna al Oltului, dar și pe un afluent ce trece pe lângă localitatea Crihalma, termenul de finalizare intervențiilor fiind de 3 luni.

Aceeași firmă a obținut și un contract de lucrări în valoare de  1,201 milioane lei, inclusiv TVA,  pentru îndiguirea pârâului Tărlung, pe segmentul Băcel – Chichiş, unde au fost mari probleme la sfârșitul lunii iunie, au fost inundații.

În acest an, comuna Comăna a fost grav afectată de inundaţiile din iunie – iulie. Pe lângă digurile de apărare rupte, comuna a rămas în 30 iunie şi fără podul peste Olt, care făcea legătura între satul Crihalma şi Comăna de Jos. Podul a fost afectat de viiturile din martie, fiind închis atunci traficului rutier, dar şoferii ignorau interdicţia. Totuşi, pe el mai treceau pietonii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.