Medicii de la Spitalul Clinic de Copii Brașov vor face consultații gratuite la școlile din județ

Spitalul Clinic de Copii, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Consiliul Județean Brașov vor încheia un protocol de colaborare pentru asigurarea unor servicii medicale gratuite pentru elevii unităților de învățămînt din municipiul și din județul Brașov.

În baza acestui protocol, elevii vor beneficia de consultații clinice generale realizate la sediul unității școlare,  de către medicii de la Spitalul de Copii. Consultațiile se vor face conform unui orar stabilit cu conducerea școlii și cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor.

Protocolul dintre cele trei părți va fi valabil un an, începând de la 1 octombrie și va putea fi prelungit, sub forma unui act adițional.  

Ideea consultațiilor gratuite oferite de medicii de la Spitalul de Copii pentru elevii din școlile brașovene a apărut în luna iulie. Atunci, fostul consilier județean, Gabriela Brebeanu, devenită între timp director economic la Spitalul Clinic de Penumoftiziologie Brașov,  a propus un astfel de protocol, care să aibă în vedere, în primul rând școlile primare din mediul rural, acolo unde nu există medici care să ofere astfel de consiltații.

Vizați de acest protocol între CJ, IȘJ și Spitalul de copii sunt 5.000 de elevi din clasele primare din judeţul Brașov. În luna iulie, când au pornit primele demersuri pentru acest proiect, Comisia de Sănătate din Consiliul Județean obținuse deja acordul a 17 medici care să facă astfel de consultații gratuite în școli, în sistem de voluntariat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.