Robert Cadar, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Codlea

Robert Cadar va fi propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Codlea, post mortem. Propunerea va fi înaintată de consilierul local Călin Ivan în ședința de luni a Deliberativului local din Codlea.

La sfârșitul săptămânii trecute, Robert Cadar a pierdut lupta cu viața, la vârsta de 40 de ani, după ce în ultimii ani a suferit de o formă extrem de rară și de chinuitoare de cancer. În ultima perioadă, el fusese internat la o clinică din Manchester.  

În ultimii doi ani, Robert Cadar- originar din Codlea, a luptat nu doar cu boala, ci și și cu sistemul românesc de sănătate, care în multe situații i-a întors spatele sau s-a dovedit insuficient de pregătit pentru a susține în mod real pacienții cu afecțiuni grave. 

La începutul acestui an, cazul lui Robert a ajuns în atenția Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu, după ce acestuia i s-a refuzat decontarea tratamentului efectuat în Franța.  Anterior, Robert Cadar a prezentat, în 6 ianuarie 2018, pe blogul său, sub titlul „Sistemul medical creat de oameni sănătoşi (împotriva cancerului. Ep.15)”, faptul că, în luna octombrie 2017, a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, în baza documentelor medicale, să i se deconteze costurile medicale ale tratamentului din Franţa, care se ridică la 7.000 de euro.

Robert Cadar a devenit un model pentru mulți oameni, prin lupta sa cu boala dar și prin faptul că, în calitate de voluntar şi alergător amator, a încercat să susțină cât mai multe proiecte civice. 

În 2014, Robert a fost desemnat voluntarul anului, după ce a mobilizat resurse impresionante pentru ajutorarea persoanelor cu handicap, donarea de sânge, acțiuni de ecologizare și împădurire. În acest an, el a participat la Brașov Heroes, atât ca beneficiar, cât și ca susținător al unei cauze. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.