Fostul ministru al Economiei, Constantin Niță (PSD), condamnat penal, a devenit cetățean de onoare în localitatea natală

Fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta, Constantin Niță, condamnat penal în primă instanță, pentru trafic de influență, a primit titlul de cetățean de onoare în comuna sa natală Ciohorăni, din județul Iași, relatează newpascani.com.

În acest week-end, fostul președinte al PSD Brașov, Constantin Niță, a participat, în comuna sa natală din județul Iași, la inaugurarea noului sediu al primăriei, tăind panglica alături de prefectul județului, Marian Șerbescu.

Constantin Niță a condus timp de 20 de ani filiala județeană PSD Brașov, având și patru mandate în Parlamentul României. În Guvernul Ponta, Niță a fost ministru al Energiei și fost ministru al Economiei, iar anul trecut el a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Hotărârea nu este definitivă.  Niţă a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a primit de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei – bani care ar fi fost folosiţi în mare parte pentru finanţarea partidului. Niţă ar fi primit banii ca să intervină la fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, pentru atribuirea unui contract firmei UTI.

În apărarea sa, Niță a declarat anul trecut că întregul dosar s-ar baza doar „pe declaraţiile mincinoase ale unui individ cu multe dosare penale şi numeroase denunţuri la activ, Tiberiu Urdăreanu – un instrument al procurorilor de cîţiva ani buni“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.