Campanie BOR pentru referendum, pe ultima sută de metri. Un preot de la Săcele le-a sugerat enoriașilor cum să voteze

Având în vedere prezența foarte scăzută la urne, preoții Bisericii Ortodoxe Române au încercat pe ultima sută să îi mobilizeze pe credincioși să meargă la urne. Unii au fost mai nuanțați în discurs, așa cum este cazul patriarhului Daniel, care în timpul liturghiei i-a rugat pe oameni să meragă la vot, „până nu e prea târziu“. 

Vă îndemnăm să mergeţi la vot şi să aveţi această onoare, să arătaţi libertatea şi dreptul acesta, să primiţi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toată lucrarea cea bună. Să trăiţi întru mulţi ani“, a spus Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.ro.

Alții au fost mai direcți, și în timpul predicii au vorbit despre pericolele care ar putea amenința România, în cazul în care credincioșii aleg să ignore acest referendul și redefinirea familiei. Un exemplu este cel al preotului Laurențiu Norocel Milotoiu, de la Biserica Adormirii Maicii Domnului (parhohia Cernatu) din Săcele care a predicat:

„Acum ne împărtășim copiii cu Hristos, dar dacă nu vom merge la vot România se va schimba și ne vom blestema zilele și vom zice de ce nu ne ocrotește Dumnezeu. Și vom cădea într-o lepădare de Dumnezeu, socotind că Dumnezeu este nedrept! Tinerii care astăzi au cântat la Sfânta  Liturghie, o parte dintre ei nu sunt majori, dar sunt convins că dacă ar fi fost majori ar fi votat pentru definirea căsătoriei ca unirea dintre un bărbat și o femeie”, a spus preotul. 

De altfel, acesta a și fost filmat de către jurnaliștii de la Brasovtv.com, în timp ce îi îndemna pe enoriași să voteze pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea între bărbat și femeie. După slujbă, preotul, iritat că a fost filmat, le-a cerut socoteală echipei de jurnaliști, solicitându  cartea de identitate a reporterului. Între timp, și enoriașii au făcut front comun cu preotul și i-au cerut cameramanului să oprească filmarea, îmbrâncindu-l.

Sursa foto: brasovtv.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.