Desene animate în autobuzele RATBV, pentru educarea copiilor. Pe când un „cod al bunelor maniere” pentru şoferi?

Personajele Disney „le vor preda” copiilor din Braşov lecţii de „şapte ani de acasă” în ceea ce priveşte transportul în comun. Operatorul de transport public RATBV a anunţat că  sute de afișe cu unele dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate marca „Disney” vor oferi sfaturi importante copiiilor, dar nu numai, cu privire la câteva norme de conduită în mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov.
Afișele, realizate cu ocazia împlinirii a 90 de ani de „nașterea” celebrului Mickey Mouse, vor fi plasate în autobuze, troleibuze și în terminalele RATBV SA și reprezintă rezultatul colaborării operatorului local de transport în comun și a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov cu reprezentanții studiourilor „Disney”. 
„Afișele conțin mesaje și îndemnuri vizuale către publicul călător cu privire la normele de conduită în mijloacele de transport în comun, respectiv cu privire la vorbitul la telefon, la mâncatul în timpul călătoriei, la transportul bagajelor voluminoase etc. Afișele vor fi postate din această săptămână în toate mijloacele de transport în comun, precum și în terminale și apreciem că vor reprezenta un mod agreabil de însușire a regulilor de conduită în autobuze și troleibuze”, a anunţat conducerea RATBV. 
 
Pe de altă parte, râmâne de văzut ce modalitate de educare a şoferilor va găsi conducerea RATBV, având în vedere că, de multe ori, aceştia uită să deschidă prima uşă, pentru a permite călătorilor să urce, au un stil agresiv de a conduce, astfel că oamenii care nu se ţin serios de bare sunt victime sigure şi, nu de puţine ori, ii iau „la trei păzeşte” pe călători. Tot pe lista specialiştilor RATBV ar putea fi şi un program de educaţie muzicală a şoferilor, având în vedere că sunt destui care au rămas încremeniţi în epoca manelelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.