Surpriză pentru 1 Decembrie. „BRAŞOVUL“ tricolor pe Tâmpa!

Primăria Braşov vrea să înlocuiască proiectoarele de pe Tâmpa, din zona inscripţiei „BRAŞOV“, cu unele în culori albastru, galben şi roşu, pentru a marca astfel Ziua Naţionată a României şi Centenarul marii Uniri. Deocamdată însă, literele trebuie să treacă oficial din patrimoniul Consiliului Judeţean, în cel al Primăriei Braşov, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie supus aprobării azi, în şedinţa de plen a aleşilor judeţeni.

Potrivit documentaţiei care însoţeşte prooiectul, primăria a solicitat deja în scris Consiliului Judeţean, preluarea inscripţiei de pe Tâmpa. Tot în scris, Municipalitatea a cerut acceptul pentru „înlocuirea actualelor proiectoare, cu altele, cu lumină roşu, galben şi albastru, pentru a marca Centenarul Unirii la data de 1 decembrie 2018”.

Inscripţia „BRAŞOV“ de pe Tâmpa a fost 2004, ca iniţiativă a preşedintelui de atunci al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Literele au fost refăcute în 2006 şi iluminate aşa cum sunt azi. La momentul respectiv, inscripţia a iscat multe controverse, unii braşoveni fiind nemulţumiţi că muntele este „invadat“ cu o construcţie de asemenea înălţime. Între timp, pare a fi devenit un punct de atracţie pentru turiştii sosiţi la Braşov, care vor să se fotografieze cu inscripţia în stil hollywoodian. 

Inscripţia valorează, în prezent 1,496 milioane lei (valoare de inventar), amenajarea dată oficial în funcţiune în 2006 urmînd să fie amortizată complet abia în 2042.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.