Drumurile de pe malul izolat al Oltului intră în reparații. Consiliul Județean Brașov alocă 500.000 lei pentru pietruirea lor

Drumurile comunale de pământ folosite acum în Făgăraș, Rupea sau Brașov de locuitorii din Crihalma și celelalte sate din zonă izolate după ce podul de la Comăna a fost luat de ape vor fi reparate. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 500.000 lei și vor fi efectuate de primăriile Comăna și Ticuș. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a plenului Consiliului Județean din 30 octombrie, banii necesari lucrărilor vor fi alocați prin redistribuirea sumelor din cotele defalcate din TVA pentru infrastructura rutieră. 

Astfel, Primăria Comăna a solicitat 200.000 lei, pentru repararea drumului comunal DC 21 Ungra-Hălmeag, însă, potrivit proiectului amintit, va primi numai 150.000  lei. Pe acest drum se va turna piatră spartă, astfel încât să se poată circula pe el și în cursul iernii. 

Primăria comunei Ticuș ar urma să primească 350.000 lei, pentru repararea a două drumuri comunale, respectiv DC 24 Ticușu Vechi – Cobor și DC 13 Cobor Felmer,  acestea având o lungime totală de 10 km. Potrivit reprezentanților Primăriei Ticuș, cele  două drumuri  s-au deteriorat din cauza utilizării lor ca trasee alternative în urma distrugerii podului de peste Olt. De asemenea, arterele au fost afectate și de ploile abundente din luna iulie a acestui an. Și pe aceste artere se va turna piatră spartă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.