Liniile RATBV 1, 2, 6 și 31 din Brașov revin la transportul cu troleibuzul

Autobuzele diesel vor dispărea de pe patu dintre cele mai aglomerate linii RATBV din oraș, respectiv 1 (livada Poştei 
Triaj), 2 (Livada Poştei – Rulmentul), 6 (Saturn – Livada Poştei) şi 31 (valea Cetăţii – Livada Poştei). 
Pe cele patu linii vor circula cele 26 de troleibuze articulate noi care vor fi cumpărate pentru Brașov de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Operațional Regional, iar traseele sunt amintite în caietul de sarcini al
licitației. Conform aceluiaşi document, dintre cele 26 de troleibuze, 6 vor fi alocate pentru linia 1, 3 pentru linia 2, 10 pentru linia 6 şi 7 pentru linia 31.
Primarul Brașovului, George Scripcaru a explicat că rutele au fost alese pentru că, în mare, acestea sunt acoperite în
ceea ce privește rețeaua de alimentare. Unde nu există fire de contact, respectiv tronsonul Ceasul Rău – Livada Poștei – Bulevardul Eroilor – Patria, motoarele troleibuzelor vor fi alimentate de acumulatori, care pot asigura deplasarea vehicului pe o distanță de 5 km.
„Am ales patru dintre rutele care pe de o parte îndeplinesc condiţiile de încărcare, iar pe e altă parte au şi reţea de
contact pe cea mai mare parte. Acesta este unul dintre proiectele de transport în comun care sperăm să crească şi calitatea serviciului, prin asigurarea unui serviciu cât mai puţin poluant. În acest sens, urmează şi alte achiziţii de troleibuze, autobuze electrice şi hibrid care să circule pe traseele din Braşov“, a declarat George Scripcaru.
Cele 26 de troleibuze, a căror valoare totală a fost estimată la estimate la 78 de milioane lei
fără TVA, sunt de tip articulat, cu planşeu jos (podea integral coborâta), facilităţi pentru accesul nelimitat al
persoanelor cu mobilitate redusă (rampă – kneeling).Viteza maximă de circulaţie a acestor troleibuze va fi de 75 km/h, limitată cu dispozitiv limitator de viteză reglat la 55 km/h. De asemenea, troleibuzele vor fi dotate cu sistem de recuperare și înmagazinare a energiei la frânare. Licitația a fost lansată zilele trecute de Ministerul Devoltării , iar ofertele vor putea fi înregistrate până la data de 15 noiembrie 2018, atribuirea urmând să aibă loc cel târziu în mai 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.