Contractul de 23 de milioane de lei pentru modernizarea corpului nou al Maternității Brașov, lansat la licitație. Spitalul va avea doar saloane de 5 stele

Corpul nou al Maternității Brașov și corpul de legătură, unde se face și intrarea în Uitarea de Primiri Urgențe a spitalului vor intra în șantier, pentru o eficientiarea energetică completă, ce include și o recompartimentare a saloanelor dar și instalarea a doua lifturi exterioare.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansată din nou, contractul fiind estimat la 19,705 milioane lei ((23,449 milioane lei cu tot cu TVA). Ofertele se vor putea depune până la data de 5 noiembrie. Lucrările de eficentizare energetică și modernizare a corpului nou al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „A. I Sbârcea“ vor fi finalizate până la începutul anului 2010

Scară de incendiu și două lifturi exterioare, pe corpul nou

Noul proiect de la Maternitatea Brașov prevede realizarea tuturor lucrărilor care asigură reabilitarea termică: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde de consum, montarea de panouri solare pe acoperiș și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, modernizarea instalațiilor de iluminat din ambele clădiri, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate.

De asemenea, una dintre intervențiile majore, la exterior, presupune instalarea a două lifturi pentru accesul pacienților, al medicilor și al aparținătorilor, dar și instalarea unei scări de incendiu. Unul dintre lifturi va fi pe latura de la intrarea în spital, iar celălalt pe latura dinspre Tâmpa a corpului nou, acesta din urmă fiind folosit și pentru transportul materialelor folosite în spital. De asemenea, la intrarea în unitatea de primiri urgenţe a unităţii se va amenaja o rampă rulantă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Mai puține paturi dar confort mai mare

Saloanele cu mai multe paturi vor fi dimensionate și tranformate în încăperi cu 2, 3 sau 4 paturi, având fiecare grup sanitar propriu. Excepție vor face saloanele de la capetele de culoar, care nu vor avea baie proprie. În prezent, în corpul nou sunt 103 paturi, însă după aceste amenajări, numărul lor va scădea.

Pe toată perioada lucrărilor, clădirea se închide complet, astfel că paturile se vor muta în corpul vechi, care a fost complet reabilitat printr-o investiție de aproape 30 de milioane de euri, cu fonduri de la Banca Mondială. De altfel, această clădire istorică în care funcționează corpul vechi este, în prezent, una dintre cele mai modern maternități de stat din România.

1 Comentariu

  1. Bine, bine, dar în saloanele alea de 5 stele au acces toți pacienții, ori numai cei de 5 stele? Atitudinea personalului și limbajul va fi unul tot de 5 stele? Și cu celelalte unități medicale de o stea, o margaretă, o panseluță, ce facem? Dacă tot o dăm așa , în „stele” ! Nu am înțeles clar, au scos acum la licitație și investiția urmează sa se finalizeze în anul 2010, ori este vreo greșala de editare? Alți bani, altă distracție, altă sifoneală! Modernizarea corpului nou! Păi dacă este nou de ce nu l-au modernizat de la bun început?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.