Primăria Brașov caută de 2 ani o soluție pentru „insula pietonilor“ din intersecția de la Bartolomeu. Resistematizarea se lasă așteptată

Primăria Brașov caută încă „soluția optimă“ pentru resistematizarea sensului goratoriu de la intersecția dintre Calea Făgărașului – strada Lungă – Strada Stadionului. Resistematizarea, anunțată de mai bine de doi ani, include și o reamenajare a trecerii de pietoni din fața  gării Bartolomeu (intersecția Calea Făgărașului – str. Pictor Pop) însă reprezentanții Municipalității fac mai multe măsurători, pentru a include în această „redesenare“ a intersecției și o insulă pentru staționarea pietonilor.

„Acolo trebuie să se găsească cea mai buna soluţie pentru amenajarea zonei de aşteptare între sensurile de mers. Aceasta trebuie să fie adecvată ca dimensiune, astfel încât pietonii să fie în siguranţă. De asemenea, trebuie luate măsuri pentru a nu pune în dificultate traficul rutier, care în prezent se desfăşoară pe trei benzi pe sens”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În cazul acestei intersecţii, specialiştii trebuie să vină cu o soluţie care să nu reducă lăţimea benzilor de circulaţie pentru maşini, dar în același timp, să lase intacte benzile pentru biciclişti și să găsească și spațiul necesar pentru amenajarea „insulei“ pentru pietoni, la zebră.

Din primele măsurători, se pare că singura soluție pentru refacerea trecerii de pietoni, cu o insulă de staționare între benzi- care să aibă 1,5 metri lățime, presupune o intervenție asupra trotuarului dinspre calea ferată, pentru că cel opus, de lângă biserica Bartolomeu este prea îngust.   

Trecerea de pietoni va fi mutată mai spre strada Lungă, iar sensul giratoriu va fi retrasat, pentru  a asigura accesul locuitorilor din Bartolomeu, spre stația RATBV de la strada Lungă, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. În prezent, cetățenii cei care vin din Bartolomeu trebuie să traverseze strada Stadionului și apoi Lungă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.