PUZ nou pentru o zonă sensibilă a Brașovului. Primăria a comandat ridicările topografice pentru Coasta Vacilor – Colțul Putinarilor – Warthe II

După ce anul trecut nu a mai fost prelungit la cererea Comisiei de Urbanism și Arhitectură, municipalitatea brașoveană pregătește un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Coasta Vacilor – Colțul Putinarilor – Warthe II.   În primă fază se va realiza o ridicare topografică, primăria lansând o licitație de servicii în acest sens. Valoarea contractului este estimată la 30.000 lei, cu tot cu TVA, iar firma desemnată câștigătoare va trebui să termine documentația în termen de 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor. Suprafața de teren ce face obiectul acestui contract are 200 de  hectare și cuprinde zone „sensibile” din Șchei, inclusiv cea pe care se dorește dezvoltarea proiectului imobiliar American Dreams. Conform anunțului licitației, pe tot parcursul prestării serviciilor, firma care se va ocupa de ridicarea topografică va fi obligat să se consulte cu Primăria Brașov. 

Vechiul PUZ aferent zonei Coasta Vacilor – Colțul Putinarilor – Warthe II a expirat în luna septembrie a anului trecut, însă în baza lui au fost obținute autorizațiile pentru mai multe proiecte contestate de mulți brașoveni. Anul trecut, în momentul în care au anunțat că nu va mai fi prelungit vechiul PUZ, reprezentanții municipalității au anunțat că prin noul document vor fi impuse reguli mai stricte. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.