S-a stins o glorie a fotbalului brașovean. Îndemnul lui Gyorffy pentru suporteri: „Steagu’ e o stare de spirit. Nu lăsaţi Steagu’ să moară!“

Legenda sportului brașovean, Csaba Gyorffy s-a stins din viață joi seară, la vârsta de 74 de ani, după o lungă suferiță. 

Csaba Gyorffy a fost un jucător emblematic la FC Braşov, pentru care a jucat 224 de meciuri şi a marcat 37 de goluri în perioada 1966-1977. După retragere a rămas în cadrul clubului fiind, în mai multe rânduri, antrenor secund la echipa de senori şi antrenor la Centrul de Copii şi juniori.

Din 2013 Csaba Gyorffy este cetăţean de onoare al Braşovului. Gyorffy este cel care a adus la Braşov tricoul lui Penarol Montevideo în 1967, iar antrenorul Silviu Ploieşteanu a decis de atunci ca gruparea braşoveană să evolueze în culorile galben-negru. 

Anul trecut, cu ocazia împlinirii a 74 de ani, Csaba Gyorffy era încă în putere şi vorbea deschis despre marea sa dragoste: Steagu’.

„Chiar nu ştiu ce se întâmplă cu FC Braşov. Dacă aş fi avut măcar 60 de ani, mă băgam şi eu în campionatul judeţean să mai joc… Am mai spus şi în trecut, la Braşov e nevoie de o singură echipă. Sfatul meu pentru cei care iubesc Steagu’ este să pună suflet, pasiune şi să asculte imnul sau să vadă imaginile de la meciul cu Beşiktaş. Steagu’, FCM Braşov sau FC Braşov, spuneţi cum vreţi voi, este o stare de spirit. Oameni buni, nu lăsaţi Steagu’ să moară!“, spunea Gyorffy.

Sursa: monitorulexpres.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.