Reabilitarea fostului Liceu Sportiv din Brașov nu poate începe din cauza problemelor juridice. Aici ar urma să fie mutați elevii de la Honterus

Liceul Teoretic  Johannes Honterus are de mulți ani probleme cu spațiul, după ce au fost înființate și clasele primare și cele de gimnaziu. Elevii învață în mai multe schimburi, iar personalul administrativ are la dispoziție câteva camere destul de mici, biroul directorului fiind și sală de ședințe. 
 

Încă de la începutul acestui anului trecut, conducerea unității a anunțat că problema ar putea fi rezolvată dacă liceul primește și clădirea de pe strada Poarta Schei, în care, până în toamna acestui an, a funcționat Liceul cu Program Sportiv (ce aparține Bisericii Evanghelice).  Acum, având în vedere că imobilul din Schei a fost eliberat, ar putea fi pus în aplicare planul de mutare, însă, înainte de toate, la fostul liceu sportiv este nevoie de reparații capitale și de ample lucrări de modernizare. 
„Pentru realizarea proiectului am avea nevoie de aproximativ 50.000 euro, sumă de care sperăm să facem rost. După ce vor avea documentaţiile tehnice va trebui să găsim o formulă pentru realizarea lucrărilor, să colaborăm cu Biserica Evanghelică, pentru a depune o cerere de finanţare prin programe europene”, a explicat directorul Liceului Honterus, Radu Chivărean. 
 
Pe lângă problema finanțării, Chivărean a precizat că trebuie rezolvată și situația juridică a clădirilor. Fostul Liceu sportiv este în proprietatea Bisericii Evanghelice. La fel, în proprietatea Bisericii Evanghelice este și corpul principal al Liceului Honterus, de lângă Biserica Neagră, astfel că  Primăria Brașov nu are baza legală pentru realizarea unor investiții. 
„În această perioadă, juriştii Primăriei Braşov şi cei ai Bisericii Evanghelice caută o formă de colaborare prin care să fie rezolvată problema juridică a clădirilor. Recent am primit suma de 150.000 de lei de la Primăria Braşov, pe care nu o putem folosi pentru efectuarea unor lucrări, din moment ce situaţia juridică a clădirilor este neclară”, a declarat Radu Chivărean. 

Cum ar putea fi împărțite spațiile Liceului Honterus 

După modernizarea fostului Liceu sportiv, în clădire ar putea fi mutaţi elevii din clasele primare și de gimnaziu (clasele 0 – 8), urmând ca în actualul sediu al liceului să rămână doar liceenii. De asemenea, Chivărean consideră că în Corpul E al liceului s-ar putea amenaja mai multe spaţii administrative, o bibliotecă și cabinete medicale.
  
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.