A dispărut stația „buclucașă“ de monitorizare a calității aerului din intersecția Ceasu’ Rău!

Stația de monitorizare a aerului, care în ultimii ani funcționat pe strada Castanilor, arătând în multe cazuri o calitate scăzută a aerului în intersecția de la Ceasu Rău  a fost mutată. În urma demersurilor făcute de Primăria Brașov, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a relocare echipamentul de măsurare a calității aerului, ducându-l într-o zonă mai puțin circulată, pe strada Memorandumului. 

„Având în vedere circumstanţele excepţionale anterior menţionate, amenajarea teritorială a str. Castanilor, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a identificat o posibilă locaţie pentru relocarea staţiei BV2 în zona căminelor studenţeşti pe str. Memorandului, ţinând cont de criteriile de amplasare la microscară a punctelor de prelevare de fond urban prevăzute în Legea nr. 104 din 2011 (actualizată) privind calitatea aerului înconjurător şi ulterior a propus Ministerului Mediului locaţia (zona Memorandului) pentru relocarea staţiei BV2. Ministerul Mediului a informat Comisia Europeană privind intenţia de relocare a staţiei de fond urban BV2 de pe str. Castanilor pe str. Memorandului şi a primit un răspuns favorabil privind oportunitatea mutării”, au precizat reprezentanţii APM. 

Stația de monitorizare a calității aerului, din intersecția de la Ceasu Rău a arătat în multe situații depășiri ale concentrațiilor maxime de dioxid de carbon și PM10. Valorile înregistrate aici sunt și unul dintre motivele pentru care Brașovul a intrat sub lupa autorităților, din punct de vedere al calității aerului, fiind obligat să ia măsuri în acest sens.

2 Comentarii

  1. Si ce monitorizeaza acolo ? Fumul de tigara si de la mancarea facuta pe caramizile cu rezistenta din camine ? 😀

1 Trackback / Pingback

  1. Comisia Europeană și-a dat avizul pentru mutarea stației de monitorizare a calității aerului de la Ceasu’ Rău. Aceasta ne adusese bulina neagră de oraș poluat - Biz Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.