Pe ultima sută de metri. Primăria va cheltui maxim 60.793 euro, pentru „Brașov – oraș din poveste”. Au fost stabilite programul și lista vedetelor ce ar putea cânta în Piața Sfatului

Pe ultima sută de metri, Primăria Brașov a lansat licitația pentru programele artistice din 1 Decembrie și pentru „Brașov – oraș din poveste”, din perioada sărbătorilor de iarnă. Valoarea contractului este estimată la 279.650 lei cu tot cu TVA (aproximativ 60.793 euro), iar ofertele sunt așteptate până în data de 14 noiembrie, după care va urma evaluarea ofertelor, stabilirea câștigătorului și semnarea contractului (după ce se trece perioada legală pentru depunerea contestațiilor). Ulterior, în câteva zile, ofertantul desemnat câștigător, va trebui să negocieze cu vedetele care ar urma să urce pe scena din Piața Sfatului, asta în condițiile în care anul acesta mai toate orașele din România vor să organizeze evenimente grandioase, având în vedere că este Centenarul, astfel că nu va fi tocmai simplu să se găsească un artist celebru fără angajament.

1 Decembrie: ziua spectacol folcloric de Ziua Națională, seara: aprinderea luminițelor

În data de 1 Decembrie, în Piața Sfatului se vor desfășura 2 evenimente. Astfel, potrivit documentației aferente caietului de sarcini, între orele 12.00 şi 15.30 se vor desfăşura manifestările dedicate Zilei Naționale: un concert al Fanfarei Academiei Forţelor Aeriene „Henry Coandă”, spectacole folclorice, în care să fie implicaţi, cel puţin Junii Braşovului, Liceul de Muzică Tudor Ciortea, Şcoala Populară de Artă, Grupul Anatoly, Ansamblul de dansuri germane „Korona” Braşov, Ansamblul de dansuri maghiare „Buzavirag” Braşov, Ansamblul de dansuri al comunităţii elene din Braşov, un solist renumit de muzică populară, dar şi coruri şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.

Între orele 17.00 – 20.00, va avea loc aprinderea iluminatului festiv, în cadrul căruia vor concerta minim 2 artişti sau trupe de notorietate, contractați de firma care câştigă licitaţia.  

6 Decembrie: Colinde românești și internaționale  

De Sfântul Nicolae, în 6 decembrie, în Piaţa Sfatului vor fi concerte de colinde românești și internaționale. Vor concerta minim 5 artişti/formaţii/grupuri vocale/coruri, iar cel puţin un artist să fie de notorietate, pe lista disponibilă în caietul de sarcini fiind amintite nume precum Narcisa Suciu, Corul Madrigal, Ştefan Hruşcă, Marius Ciprian Pop, Distincto sau Ioana Novac.  

Moș Crăciun va veni în 15 decembrie

În 15 decembrie, tot în Piața Sfatului, va fi un eveniment dedicat copiilor, între orele 11.00 – 13.30. Va fi un spectacol de teatru de păpuşi, concerte susţinute de formaţii consacrate și venirea lui Moş Crăciun cu sania trasă de reni.

Revelion în Piața Sfatului

Ca în fiecare an, se va organiza și Revelionul din Piaţa Sfatului. Acesta va începe la ora 22.30 şi se va încheia la 0.30. Pe scenă vor urca minim 3 artişti/trupe, din care un nume va fi de notorietate maximă.

Ce artişti sunt luaţi în calcul pentru a cânta la Braşov

Conform listelor din caietul de sarcini, printre vedetele care ar putea urca pe scena din Piaţa Sfatului sunt Ştefan Bănică jr., Irina Rimes, Delia, Carla’s Dream, Smily, Loredana, Inna, Flavius şi Linda Teodosiu, Antonia, Bere Gratis, Vank, Holograf, Direcţia 5, Lora, Phoenix, Andreea Bălan, Feli Donose, Tudor Chirilă, Corina Chiriac, Cornelia şi Lupu Rednic, Maria Dragomiroiu, Maria Cârneci, Cosmina Adam, Veta Biriş, Laura Lavric, Dinu Iancu Sălăjean, Nicolae Furdui Iancu. 

Ce alte evenimente au mai fost vor mai fi în 1 Decembrie

Chiar dacă nu a fost făcut un anunț oficial, cel mai probabil, de Ziua Națională va fi și o paradă militară și focul de artificii. De asemenea, inscripția „BRAȘOV” de pe Tâmpa va fi iluminată în roșu, galben și albastru. Tot în data de 1 Decembrie, intrarea la muzeele brașovene va fi gratuită.

300 de persoane, la dineul oficial de 1 Decembrie

 Nu în ultimul rând, va fi organizat un dineu oficial, la care sunt așteptate aproximativ 300 de persoane, din Prefectura Brașov (10 persoane), Consiliul Județean, Primăria Brașov (10 persoane), instituții deconcentrate (41 persoane). De asemenea, vor fi prezenți toți aleșii din Consiliul Județean Brașov și din Consiliul Local Brașov, toți cei 58 de primari din județ, reprezentanți ai partidelor politice (31 persoane), instituții din subordinea Consiliului Județean Brașov (12 persoane), instituții subordonate Primăriei Brașov (12 persoane), reprezentanți ai cultelor (7 persoane), 14 parlamentari, 10 istorici, 3 reprezentanți ai Universității Transilvania și alte 20 de persoane. Pentru fiecare dintre cei 300 de invitați se va plăti suma de 120 lei, iar costurile vor fi împărțite între Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov. Tot cele două instituții vor suporta câte jumătate din costul unui mash ce va fi amplasat pe sediul Prefecturii Brașov, costul acestuia fiind estimat la 6.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.