Muzeul de Artă Brașov, „în umbra” noului Radisson Blu. Dezvoltatorul care vrea să mai adauge 2 etaje la Palatul Telefoanelor

Sursă foto: horeca.ro

Anunțat de mai mulți ani, proiectul hotelului de 5 stele din locul fostului Palat al Telefoanelor de pe Bulevardul Eroilor a fost prezentat pentru horeca.ro de Ramona Neamțu, manager al RaRa Hotels, compania care va opera hotelul Radisson Blu din Brașov. Potrivit simulării realizate de proiectanții Creative Management din Brașov, Palatul Telefoanelor va fi înălțat cu două etaje, ultimul „retras”.  Clădirea va fi una masivă, astfel că impactul vizual al imobilul în care funcționează acum Muzeul de Artă și cel de Etnografie va fi diminuat.

Deocamdată, investitorii spun că au fost obținute Certificatele de urbanism în vederea obținerii autorizației de construcție, Autorizația de construcție în vederea consolidării clădirii existente cu risc seismic de grad 1 și Certificatul de urbanism în vederea gestionării rețelelor de utilități. Ba mai mult, ei au precizat că prin obținerea acestor documente „au fost îndeplinite toate criteriile pentru a se demara lucrările de organizare de șantier, de protejare a fațadelor și de consolidare a structurii de rezistență a clădirii”.

Totodată, potrivit materialului postat pe site-ul amintit, investitorii „fac apel la sprijinul autorităților locale în respectarea termenelor legale de acordare a avizelor și a autorizațiilor”, estimarea lor fiind că aceste documentații vor fi obținute în 5 luni.

Totuși, pentru a obține autorizațiile de construire, investitorii vor avea nevoie de avizul Direcției Județene de Cultură Brașov, având în vedere că viitorul hotel este într-o zonă de protecție istorică.

Ne bucurăm că am ajuns în acest punct și mulțumim pentru încrederea acordată de către  grupul Radisson, francizor al proiectului nostru, și de asemenea băncii finanțatoare Bancpost – actual Banca Transilvania. Ne dorim să putem spune în următoarele luni același lucru și despre autoritățile locale și să demarăm pe lângă lucrările de consolidare autorizate actual și lucrările de construcție și amenajare ale hotelului. Suntem în discuții cu firme de antreprenoriat foarte mari și cu experiență care ne-au asigurat că am putea recupera o parte din timpul scurs în faza de autorizare și să finalizăm proiectul până la sfârșitul anului 2020. Suntem tineri, încrezători și optimiști în oportunitățile de afaceri din orașul nostru!”, a declarat Ramona Neamțu, pentru horeca.ro.

Noul hotel de 5 stele va avea 110 camere și va cuprinde şi două restaurante, două baruri, o sală de conferinţe, o sală de sport şi un centru spa, investiția în reamenajarea clădirii fiind de peste 10 milioane de euro.

1 Comentariu

  1. Groaznic; iti „zgarie retina”. E o RUSINE ceea ce s-a facut cu fostul Palat al TELEFOANELOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.