PSD sesizează Curtea de Conturi în legătură cu sumele plătite la Teatrul „Sică Alexandrescu“, ca despăgubiri pentru angajații concediați ilegal în 2016

Primăria Brașov a plătit 48.000 de euro din bani publici pentru salariile celor cinci angajați ai Teatrului  Sică Alexandrescu“ concediați în toamna anului 2016, în urma unui conflict intern care a durat mai multe luni. 

Potrivit consilierului local Alexandra Crivineanu, Primăria Brașov a plătit din bani publici 222 051 de lei pentru plata salariilor angajaților concediați de la Teatru, după ce instanța a obligat Municipalitatea să facă acest lucru.  

„Din datele obținute de la conducerea Teatrului Sică Alexandrescu, am văzut că numai doamna fostă contabil șef a primit dreptul la despăgubiri morale în valoare de 15 000 lei. (…). La data de 23.10.2018 am depus o nouă adresă prin care am solicitat să ne fie precizat capitolul bugetar de unde au fost plătite drepturile salariale câștigate în instanță de fiecare angajat, dar și suma de 15 000 lei, reprezentând daune morale câștigate de respectiva persoană- contabilul șef, conform hotărârii civile nr. 1581/2017. De asemenea, am cerut să ni se spună cine a fost găsit răspunzător pentru concedierea nelegală a celor 5 angajați, dar și sancțiunile disciplinare aplicate acelei/ acelor persoane. Răspunsul celor de la teatru a fost că la data la care a fost dispusă concedierea celor 5 angajați, respectiv noiembrie 2016- ianuarie 2017, la conducerea instituției se afla dna Geantă- Chelbea Viorica. Fără a ne preciza cine a fost găsit vinovat și ce sancțiuni disciplinare i s-au aplicat. De asemenea, ni s-au adus la cunoștință articolele bugetare de unde au fost plătite drepturile salariale câștigate în instanță“, a spus Alexandra Crivineanu, care a adăugat că aleșii PSD vor sesiza în acest caz, Curtea de Conturi, pentru a vedea cum au fost acordate aceste salarii și despăgubiri. 

„Vom face o adresă către Curtea de Conturi pentru a verifica dacă aceste sume au fost acordate corect, respectiv dacă s-au plătit legal, din articolele bugetare corespunzătoare. Dorim să verificăm dacă este legal faptul că daunele morale au fost acordate din bani publici, respectiv din articolul bugetar 20.30.30- alte cheltuieli cu bunuri și servicii. După ce vom avea răspunsul, îl vom face public”, a declarat Alexandra Crivineanu. 

1 Comentariu

  1. Alesiii PSD DE CE NU AU SESIZAT Curtea de Conturi si in alte cazuri din trecut (pe la Muzee si altele)??!!!! Ori sunt corecti pana la capat ori nu mai sunt!!!!!!!!!!!!!!!!1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.