Braşovul de centenar. Steaguri pe toate drumurile mari din oraş. La parada de 1 Decembrie se vor distribui 3.000 de steguleţe, 2.000 de fulare şi 1.000 de cocarde tricolore

Având în vedere că sâmbătă este ziua Centenarului, pentru a marca momentul, autorităţile locale braşovene au montat mult mai multe steaguri pe străzi, iar pe mai multe clădiri au fost montate drapele de mari dimensiuni. De asemenea, pentru ca braşovenii „să simtă” că este Ziua Naţională a României, vor primi la parada din 1 Decembrie, din partea Primăriei, 3.000 de steguleţe, 2.000 de fulare şi 1.000 de cocarde tricolore. 

 
În ceea ce priveşte steagurile de pe străzile din Braşov, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a anunţat că au fost montate, în total, 900 de steaguri cu lance, dintre care în jur de 400 sunt noi. Aceste steaguri sunt puse pe Bulevardul Eroilor, Bulevardul 15 Noiembrie, str. Castanilor, str. Mihail Kogălniceanu, str. Zizinului (din centrul oraşului, până la Gemenii), Bulevardul Saturn, Bulevardul Alexandru Vlahuţă, str. Toamnei, str. Nicolae Iorga, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Bethoven, str. Prundului, str. Poarta Schei, str. Nicolae Bălcescu, str. Iuliu Maniu, str. Carpaţilor, Bulevardul Valea Cetăţii şi Bulevardul Muncii. Pe lângă aceste steaguri, până în 1 Decembrie se va finaliza montarea a 160 de steaguri verticale (cu dimensiunile 3 X 1,5 m) pe stâlpii de pe mai multe artere. „Acestea sunt montate pe cele mai importante artere de intrare în oraş, dar şi pe alte bulevarde”, a precizat reprezentantul Primăriei.  Mai exact astfel de steaguri sunt instalate pe Calea Bucureşti (între intersecţia cu strtăzile Toamnei şi Poienelor), pe Bulevardul Victoriei, pe Bulevardul Griviţei (de la Onix la pasaj) şi pe Calea Făgăraşului (de la Hornbach până la ocolitoare).  Pentru decorarea clădirilor au fost cumpărate 12 drapele cu dimensiunile 4,5 m X 10 m. Două dintre ele au fost instalate pe sediul Primăriei, unul pe clădirea Modarom şi unul pe clădirea Hotelului Aro, astfel încât să fie vizibile în timpul paradei. 
 
Pentru cumpărarea steagurilor verticale şi a drapelelor de 10 m, Primăria Braşov a cheltuit, în total, 51.600 lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.