Biserica Evanghelică împrumută Primăriei Brașov fosta clădire a Liceului Sportiv de la Poarta Șchei

Imobilul de la Poarta Șchei unde a funcționat Liceul cu Program Sportiv va fi pus gratuit la dispoziția Liceului Teoretic „Honterus“, printr-o convenție semnată între Biserica Evanghelică, în calitate de proprietar al clădirii, Primăria Brașov și Liceul Honterus. 

Imobilul a fost preluat abuziv de Statul Român prin Decretul nr. 176/1948 pentru trecerea în proprietatea Statului a Bunurilor bisericilor congregaţiilor, comunităţilor sau particularilor, ce au servit pentru funcţionarea şi întreţinerea instituţiilor de învăţământ general, tehnic sau profesional. După căderea comunismului, clădirea a ajuns în domeniul public al municipiului Brașov, fiind retrocedată apoi, în 2009, către Biserica Evanghelică.

La momentul retrocedării, acolo funcționa Liceul cu Program Sportiv, care ulterior a fost mutat în fostul imobil al Grupului Școlar de Arte și Meserii de la Uzina II, de pe strada Zizinului, proaspăt renovat. Din 2009 până în 2017, Liceul Sportiv a folosit gratuit clădirea retrocedată bisericii, la Poarta Șchei.

În această convenție, utilizatatorul clădirii este cel care va trebui să plătească întreținerea ei dar și cheltuielile legate de utilizare. Convenția dintre Biserica Evanghelică, Primăria Brașov și Liceul Hoterus etse valabilă pentru anul școlar 2018 – 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.