FOTO. Copiii Centrului „Astra“ și studenții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă“ și-au dedicat reciproc colinde și scenete de Crăciun

Corul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă“ i-a vizitat pe micuții îngrijiți la Centrul de copii aflați în situații de risc„Astra“, studenții militari petrecând câteva ore bune alături de ei și de invitații lor, viceprimarul Costel Mihai,  generalul Gabriel Răducanu, rectorul Academiei și… Moș Crăciun. 

Copiii au pregătit o scenetă și câteva colinde, iar studenții academiei nu s-au lăsat nici ei mai prejos, colindându-i ei pe cei mici.  La final copiii au primit cadouri din partea viceprimarului Costel Mihai, care spune că vine de fiecare dată cu drag la Centrul „Astra“ – un loc ce are o importanță deosebită pentru el.  

„Acest centru este unul dintre primele proiecte din activitatea mea în Consiliul Local și va rămâne unul de suflet pentru că am reușit să îl dezvolt de la stadiul de proiect pâna la implementare, prin fonduri europene. Astfel avem acum un centru social care se ocupă ce copiii în situații de risc, cum sunt cei cu părinți plecați în străinătate sau cei proveniți din familii monoparentale. Acesta este locul unde copiii din astfel de familii primesc consiliere psihologică, sunt asistaţi la teme şi fac tot felul de activităţi recreative, precum pictură, lucru manual sau modelaj din plastilină, excursii, activități culturale“, a spus viceprimarul Costel Mihai.

Centrul de Copii Astra funcționează din 2012 și se adresează copiilor aflaţi în diferite situaţii de risc, fie că este vorba de risc de abandon şcolar sau de situaţii în care copiii provin din familii monoparentale, familii afectate de violenţă, familii în care părinţii sunt consumatori de alcool sau sunt plecaţi muncă în străinătate.  De la înfiinţare şi până în prezent, de serviciile Centrului au beneficiat peste 160 de copii. Capacitatea centrului este de 20 de copii, iar în medie pe zi sunt prezenţi 13 copii, cu vârste între 7 şi 11 ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.