Războiul nervilor pe Coasta Vacii. Poliția Locală Brașov încearcă să dezlege  „misterul” apariției unui excavator de 24 de tone

Foto: Meluș Negrescu

După o perioadă de liniște, pe Coasta Vacii a început să apară mișcare în perioadă. Astfel, în a doua jumătate a lunii noiembrie, mai mulți brașoveni au văzut în zonă un excavator de 24 de tone. Utilajul a apărut ca din senin și părea a fi parcat acolo, iar simpla lui prezență a trezit suspiciuni, mai ales că era destul de bine ascuns.    

Pe urmele utilajului au pornit și polițiștii locali brașoveni, care, în 24 noiembrie au descoperit în zonă un buldoexcavator pe un cale de acces amenajată pe Coasta Vacii. Din acel moment, directorul executiv al Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea, a dat dispoziție ca agenții să facă o verificare la fața locului, să ia declarații scrise de la locuitorii din zonă, pentru a se vedea dacă s-au mai făcut lucrări în zonă.

„Declarațiile de la oamenii vor fi comparate cu documentele și pozele realizate de-a lungul timpului de Poliția Locală, tocmai pentru a se putea monitoriza zona. Acum nu putem spune cu certitudine dacă s-au făcut sau nu lucrări în zonă, pentru că suntem în faza în care se fac verificări în teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

După finalizarea cercetărilor, reprezentanta Poliției Locale a mai spus că „în situația în care se va constata că s-au făcut lucrări, vom face o completare a plângerii penale depusă la Parchet în 26 iunie 2017, în vederea instrumentării cauzei și luarea măsurilor care se impun”. 

Totodată, polițiștii locali fac și verificări, pentru a vedea cum a apărut excavatorul acolo. Între timp, potrivit unor surse, utilajul a fost mutat într-o curte privată. 

De altfel, anul trecut, pe Coasta Vacii au fost „uitate” alte două utilaje, municipalitatea brașoveană așteptându-i pe deținători să solicite un permis de liberă trecere, pentru a le putea scoate de pe șantier. 

Problemele pe Coasta Vacii au apărut anul trecut, când  dealul a început să fie săpat pentru realizarea unor proiecte imobiliare, iar multe dintre lucrări nu erau autorizate. Ca urmare a acestor săpături, la inundațiile din acest an, de pe versant a ajuns în centrul orașului apă cu aluviuni, iar șcheienii din zonă se tem acum de alunecările de teren. (Detalii AICI).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.