Brașovenii din Centrul vechi, victime colaterale ale campaniei de curățare a fațadelor de cabluri 

Braşovenii din zona veche a oraşului au devenit „victime colaterale” a campaniei de curăţare a cablurilor de pe faţadele clădirilor, mai mulţi dintre ei reclamând pe reţelele de socializare că nu mai pot vedea programele TV. Cu toate acestea, municipalitatea brașoveană nu este dispusă să „dea nici un pas înapoi” şi va continua intervențiile. 
Demontare cablurilor a început săptămâna trecută, pe străzile Postăvarului și Politehnicii, iar reprezentanții municipalității au anunțat că pe aceste artere se vor desfășura astfel de activități și în perioada următoare. 
În același tip, deținătorii rețelelor de comunicații și electricitate sunt așteptați la Primăria Brașov, pentru a stabili  împreună un plan de acțiune, astfel încât intervențiile angajaților municipalității brașovene să nu îi mai afecteze pe locuitori.
Programul de trecere în subteran a rețelelor aeriene a început în anu 2004 și conform unei hotărâri a Consiliului Local Brașov, rețeliștii ar fi trebuit să termine lucrările până la data de 1 ianuarie 2007. În respectiva hotărâre se mai arăta că este interzisă montarea unor noi rețele subterane. În zona veche a Brașovului, unii rețeliști au trecut în subteran cablurile numai sub străzi, iar când au fost făcut legăturile către consumatori cablurile au fost întinse pe fațade sau chiar peste drum. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.