Din 8 ianuarie 2019, brașovenii vor plăti taxe și impozite locale mai mari

Direcția Fiscală Brașov a anunțat că din 8 ianuarie 2018, brașovenii își vor putea plăti taxele locale pe anul 2019. Încasările se vor face la cele 9 ghișee din sediul direcției, de pe strada Dorobanților, la punctele de încasare din oraș (printre care cel de pe strada Lungă), dar și prin intermediul mijloacelor electronice de plată.

Ca în fiecare an, reprezentanții municipalității brașovene se așteaptă ca în primele zile în care se vor plăti taxele și impozitele locale să se formeze cozi la ghișee, chiar dacă termenul limită pentru a beneficia de reducerea de 5% este 31 martie. În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, le recomandă contribuabilior să folosească și modalitățile de plată online, prin intermediul platformelor brasovcity.ro sau ghiseul.ro, ceea ce ar permite o reducere a aglomerației la ghișee. 

Plus 10% pentru clădiri. Plus 15% pentru terenuri și mașini 

Conform unei hotărâri ce a fost aprobată de Consiliul Local Brașov în această primăvară, de anul viitor, brașovenii vor plăti cu 10% mai mult la impozitul pe clădiri şi cu 15% în plus pentru terenuri şi maşini. La majorarea dărilor se adaugă aplicarea unei noi cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, adică 0,2% din valoare, pentru cele aparţinând unor persoane fizice, şi 1,3% pentru cele aparţinând persoanelor juridice. Pe de altă parte, autoturismele electrice vor fi scutite de impozit, iar cele hibrid vor beneficia de o reducere de 95% la impozit. 

În timpul ședinței de Consiliu Locale din aprilie 2018, în care au fost aprobate taxele locale pentru anul 2019, șeful Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, a argumentat că noile taxe şi impozite au fost calculate ţinând cont de Codul Fiscal dar şi de modul în care alte primării din România au făcut aceleaşi calcule.

Am aplicat prevederile legale şi am preluat unele modele din alte localităţi din România. Să nu uitam că la Braşov taxele locale nu au mai fost majorate din 2010 şi a fost nevoie de o actualizare, în care am ţinut cont de anumiţi indicatori, cum este rata inflaţiei. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de faptul că în multe localităţi din ţară, taxele locale au fost majorate începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru a se compensa parţial efectele noului Cod Fiscal. În Braşov nu s-a luat această măsură, indexarea taxelor şi impozitelor locale urmând a se produce anul viitor”, a afirmat atunci reprezentantul Direcției Fiscale Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.