O firmă de construcții din Sibiu intră pe șantierul Aeroportului Brașov – Ghimbav

Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția celor nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav s-a încheiat cu succes. Licitația a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, după încheierea perioadei de contestații, de 10 zile. 

Contractul a fost estimat inițial la 28.632.566 lei lei fără TVA, la licitație fiind înscrise două oferte. Aceasta este a doua procedură de achiziție derulată de Consiliul Județean Brașov pentru cele 9 obiective, prima dintre ele fiind anulată în condițiile în care singura ofertă eligibilă din două înscrise a fost peste prețul estimat. 

După semnarea contractului firma câștigătoare va avea la dispoziție 3 luni pentru activitățile de proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor de construcție a celor nouă obiecte. Pentru serviciile de proiectare, SC Construcții SA are trei subcontractanți (SC Consitrans SRL, SC Elecktra Invest SRL și SC Protelco SA).

Astfel, anul viitor vor fi proiectate și construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu, a anunțat președintele Consiliului JUdețean Brașov, Adrian Veștea. 

În această săptămână, CJ Brașov a lansat și licitația pentru proiectarea și execuția terminalului aeroportului. (Detalii AICI)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.