Risc major de avalanșe în Munții Făgăraș. Turiștii sunt rugați să anuleze escaladele în următoarea perioadă

Sursa foto: Dan Popescu/avalanseincarpati.ro

Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Județean Brașov transmite o avertizare privind riscul major de producere de avalanșe în masivul Făgăraș, în următoarele două săptămâni. Stratul de zăpadă depășește în unele porțiuni de creastă grosimea de 1,5 m, iar fluctuațiile de temperaturi din următoarele zile vor mări semnificativ riscul de producere a unor avalanșe.

„Turiștii sunt rugați să anuleze orice escaladare a masivului Făgăraș în următoarele două săptămâni. Vom monitoriza în permanență evoluția acestor fenomene, iar dacă se va impune, vom reveni cu informații privind o eventuală prelungire a perioadei de risc. Același risc de avalanșe se înregistrează și în masivul Bucegi“, a transmis Mihai Pascu, director executiv al Direcției Drumuri Județene și Servicii Publice la Consiliul Județean Brașov. 

O avalanșă de mari dimensiuni a avut loc la începutul săptămânii, în Munzii Făgăraș, la peste 2.000 de meri altitudine. Zăpada a rupt sau a mutat căsuțele din lemn ale comercianților din apropierea cabanelor de la Bâlea. (Detalii AICI).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.