Consiliul Județean Brașov trebuie să dea clarificări la cererea de finanțare europeană pentru dotarea „Urgențelor” de la Spitalul Județean

Cererea de finanțare a Consiliului Județean (CJ) Brașov privind achiziția cu bani europeni a echipamentelor şi dotărilor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a trecut de evaluarea tehnică și financiară realizată, astfel că în acest moment este în etapa precontractuală. Totuși, pentru a se putea semna contractul de finanțare, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a solicitat administrației județene modificarea hotărârii de Consiliu Județean nr. 475 din 20 decembrie 2018, dar și alte clarificări.

Astfel, miercuri, aleșii județeni au completat hotărârea amintită cu o propoziție prin care, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, administrația județeană „ îşi asumă eventualele corecţii rezultate din procedurile de achiziţie, după finalizarea tuturor căilor de atac”.  

Consiliul Județean Brașov trebuie „să facă dovada că este proprietarul terenului”

Pe lângă modificarea hotărârii din 20 decembrie, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a solicitat și unele date suplimentare. Printre altele,  ADR centru a cerut administrației județene „să facă dovada că este proprietarul terenului vizat de investiție”, având în vedere că acesta a fost în litigiu, iar „cele două procese civile notate în Cartea funciară vizează obligarea solicitantului (Consiliul Județean Brașov – n.r.) la soluționarea prin măsura reparatorie a compensării cu bunuri în echivalent – cu o suprafață de 207 mp, respectiv 1.643 mp identificate ca fiind libere, din suprafața de teren de 12.925 mp”.

Echipamentele  și dotările vor fi instalate în noul spațiu al UPU  

Conform cererii de finanțare, Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, valoarea totală a proiectului privind dotarea UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență este de  6,793 milioane de lei, cu TVA inclus. Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, iar CJ va suporta cofinanţarea de 2% din valoarea eligibilă, reprezentând 135.872 de lei, plus cheltuielile neeligibile care pot apărea în perioada implementării. 

În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean Brașov funcționează, provizoriu, în fosta policlinică, având în vedere că la Corpul B se fac lucrări de reabilitare. Aparatura care va fi achiziționată cu bani europeni ar urma să fie montată noul spațiu al Unității de Primiri Urgențe care se va amenaja cu bani de la Banca Mondială. Noua unitate se va amenaja la parterul Corpului B (unde era înainte), dar va fi extinsă pe locul actualelor anexe în care sunt mai multe birouri.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.