Ghimbav, Bod și Sânpetru, următoarele localități în care va ajunge transportul metropolitan cu RATBV

Autobuzele RATBV vor ajunge în Ghimbav, Bod și Sânpetru de la 1 iulie, a anunțat  Asociaţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov. Acest termen a fost pus sub întrebării la sfârșitul anului trecut, după ce a fost modificată legea serviciilor de transport public de călători și exista temerea că actualele licențe de transport vor fi prelungite până la data de 31 decembrie 2019.  Legea în cauză, modificată, a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, însă noile prevederi nu afectează graficul stabilit de AMDDTP Brașov încă de anul trecut. 
„Conform noului act normativ nu se vor mai prelungi licenţele de transport pentru localităţile care au semnat contracte încheiate cu asociaţiile de transport public de călători, cum este şi cazul nostru”, a precizat directorul executiv al asociației, Aurelian Danu.  
Cele trei localități amintite de Danu au pregătit toate documentele pentru introducerea liniilor RATBV. În prezent sunt în curs de derulare procedurile şi pentru celelalte localități”, a mai spus reprezentantul AMDDTP Brașov.  
 



 Orașul Ghimbav a încercat să introducă liniile RATBV încă de la 1 ianuarie 2019. Primăria Ghimbav a încercat să introducă linia RATBV pe un traseu mai lung decât cel pe care circulă acum microbuzele. Până la 30 iunie (când expiră licențele de transport emise de Consiliul Județean Brașov) ar fi urmat ca transportul public pe relația Brașov – Ghimbav să fie asigurat de doi operatori. Acest lucru nu a fost posibil, pentru că linia RATBV ar fi încălcat dreptul de exclusivitate asupra rutei Ghimbav – Brașov, deținut de actualul operator. 
 
 

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.