Strada 13 Decembrie se lărgește cu un minitunel pe sub pasajul CF de la Făget. Șantierul va ajunge și pe latura dinspre strada Independenței

Începute anul trecut, pe sensul dinspre fostul Stadion Forex (demolat în urmă cu mai bine de un an), lucrările de lărgire a străzii 13 decembrie vor continua și în acest an, când este programată și deschiderea șantierului pe partea opusă a străzii (cea dinspre strada Independenței).

Acestea sunt lucrări simple, pentru că va urma partea cea mai dificilă a proiectului de lărgire a străzii, respectiv porțiunea care trece pe sub pasajul de cale ferată de la Făget.

„Soluția tehnică a fost identificată. Pe sub pasaj se va mai amenaja o bandă care va trece pe lângă pilonul care acum este pe marginea drumului. Înainte de a începe aceste lucrări, vor trebui mutate rețelele de utilități. De asemenea, o fâșie din suprafața Parcului Tractorul va fi transformată și trotuar, pentru că și în respectiva zonă se vor face lucrări de lărgire a străzii 13 Decembrie”, a anunțat zilele trecute primarul George Scripcaru.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în această vară, lucrările de extindere a acestei artere sunt estimate la  16,676 milioane lei cu TVA inclus.

Planul de lărgire a străzii: 

  • De la pasajul CFR la Făget, până la strada Turnului,  strada se va extinde cu două benzi înspre parcul de la Tractorul și   se va amenaja un acces separat cu bandă de refugiu  pentru a asigura  accesul mai facil spre strada Octavian Goga. 
  • Sensul giratoriu de la Independenței va fi extins. Acesta va avea trei benzi de circulație, un diametru total de 26 m diametru. Rondul va fi mutat câțiva metri spre magazinul Lidl, iar raza acestuia va fi mărită.
  • La intersecția străzilor 13 Decembrie, Camil Petrescu și Metalurgiștilor se va amenaja un nou sens giratoriu.
  • Pe segmentul cuprins între giratoriul de la Lidl și giratoriul de la Coresi, strada 13 Decembrie se va lărgi cu câte o bandă pe fiecare sens.
  • După Complexul Comercial Coresi, până la giratoriul de la intersecția cu strada Henri Coandă, artera va fi extinsă cu două benzi, ambele pe latura dinspre noile ansambluri rezidențiale din cartierul Tractorul.

1 Comentariu

  1. Adică care „minitunel”?! Banda aia în plus – de sub podul cu calea ferată, înseamnă minitunel?! Și cu asta cred respectivii (ageamii) că vor rezolva ambuteiajul de la primele ore?! Că eu cred că mai degrabă vor ajunge să distrugă chiar și ceea ce este -a dică podul cu calea ferată. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.