O nouă rundă de discuții cu BERD despre finanțarea spitalului regional de la Brașov  

Reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) sunt așteptați luna aceasta la Brașov, pentru a stabili cu Primăria Brașov schema de finanțare a construcției spitalului regional ce urmează a se realiza în Bartolomeu.

„Cred că în cursul acestei luni vor ajunge la Braşov specialiştii de la BERD, pentru a stabili variantele şi schemele de finanţare și toate detaliile referitoare la modalitatea de acordare a asistenței tehnice. Ulterior, acordul de asociere  cu BERD va fi supus aprobării Consiliului Local Braşov”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov se va construi pe un teren de 11,45 ha, situat din vecinătatea Institutului de Cercetare al Universității Transilvania din Brașov.

Anul trecut, în data de 1 noiembrie a fost emis și ordinul Ministrului Sănătății prin care a fost aprobată structura noului spital de la Brașov, document în care se arată că unitatea va avea 848 de paturi pentru spitalizare continuă şi 60 de paturi pentru spitalizare de zi. Când a venit la Brașov pentru a prezenta documentul amintit, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că specialităţile aprobate pentru acest spital sunt chirurgie orală şi maxilo-facială, neurologie, cardiologie, unitate de supraveghere şi tratament a pacienţilor cardiaci critici, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, nefrologie-urologie cu transplant renal, chirurgie-traumatologie, chirurgie plastică şi reconstructivă – arși, dermato-venerologie, medicină internă, endocrinologie, diabet zaharat şi boli metabolice, alergologie şi imunologie clinică, hematologie, psihiatrie acuţi, terapie intensivă, chirurgie pediatrica-pediatrie, obstetrică-ginecologie, neonatologie, oncologie medicală.

Pavilioanele Mîrzescu, Astra și Tractorul se vor întoarce la Primărie

După ce noul spital regional de la Brașov va deveni funcțional, primarul George Scripcaru, a precizat că va trebui găsită şi o soluţie pentru administrarea lui, la fel cum se întâmplă şi cu pavilioanele Mîrzescu, Astra şi Tractorul ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, aflate în proprietatea municipiului și în administrarea Consiliul Judeţean, având în vedere că spitalele din Brașov sunt în subordinea administrației județene.

„Consiliul Judeţean, în subordinea căruia este Spitalul Clinic  Judeţean de Urgență Brașov, trebuie să întreţină aceste pavilioane. Când va fi gata noul spital, va trebui să găsim o soluţie similară pentru administrarea acestei unităţi. Tot atunci vom prelua pavilioanele Mîrzescu, Astra şi Tractorul  şi vom vedea ce facem cu ele”, a declarat George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.