Viitorul spitalelor din Braşov: Maternitatea, singura unitate medicală ce va supraviețui sigur după construirea spitalului regional

După construirea spitalului regional al Brașovului, rețeaua sanitară din oraș va trebui regândită, propunerea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, fiind păstrarea Maternității Brașov ca unitate de sine stătătoare și comasarea celorlalte spitale.  Ea a precizat că a discutat deja cu primarul Brașovului, George Scripcaru, despre relocarea paturilor din celelalte unităţi sanitare din oraş şi despre o posibilă comasare.

„În acest moment, în Brașov este nevoie de paturi de recuperare, pentru că sunteţi deficitari la acest capitol. Cred că autorităţile locale vor lua în considerare acest aspect şi vor dimensiona numărul de paturi de recuperare şi de cronici atât cât este nevoie. Paturile pentru acuţi, în marea lor majoritate, ar urma să fie la spitalul regional. Aşa ar fi corect. Din punctul meu de vedere, Maternitatea poate să rămână de sine stătătoare. În schimb, celelalte spitale şi secţii ar trebui să fie relocate şi rediscutate ca şi structură. Până la urmă este foarte important ca pacientul să nu mai fie plimbat de la un pavilion la altul pentru a i se face investigaţii medicale. Este nevoie de o analiză foarte clară a nevoie de servicii medicale, astfel încât dimensionarea numărului de paturi să fie în strânsă concordanţă cu nevoia de servicii medicale. Un spital regional, ca şi cele care se vor construi la Iaşi sau Craiova sau Cluj are în jur de 800 –850 de paturi. Acest număr de paturi nu trebuie să fie fix. De aceea, analiza nevoii de servicii medicale va fi foarte clară”, a declarat Sorina Pintea.

Reprezentanta ministerului Sănătății a mai spus că aspectele legate de rețeaua sanitară brașoveană trebuie să fie discutate autorităţile locale şi judeţene, precum şi managerii acestor spitale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.