Ministerul Sănătății vrea să multiplice modelul „spitalului PPP” de la Brașov. Primul pas: schimbarea legislației

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții  Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Discuția a avut ca subiect situația parteneriatului cu Primăria Brașov, pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, dar și importanța proiectelor realizate prin Parteneriatul Public Privat.

„Suntem la început în acest domeniu. Avem o echipă mică dar pe care vrem sa o dezvoltăm. Parteneriatul Public Privat poate reprezenta o modalitate viabilă de finanțare a proiectelor de infrastructură  regionale și  apreciez colaborarea pe care ați demarat – o cu autorităților locale din Brașov pentru dezvoltarea proiectului care vizează construirea spitalului regional din oraș”, a declarat Sorina Pintea. 

Experții BERD au prezentat echipei MS cazul Turciei care a dezvoltat cu succes infrastructura din sistemul sanitar prin PPP.

Pe de altă parte, senatorul Florin Orțan (PSD) a precizat că parlamentarii vor trebui să pregătească, împreună cu Ministerul Sănătății, schimbarea unor legi. „Totul este clar în acest moment în privința administrării unui spital de stat, însă nu a fost până acum cazul unei unități sanitare construite în Parteneriat Public Privat. Din momentul în care spitalul va fi construit și dotat, cu numărul de paturi stabilit prin ordin de ministru, el va fi condus de, probabil, altă entitate decât una obișnuită”, explică senatorul Florin Orțan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.