Fostul sediu al SC Aro Palace SA de pe str. Mureșenilor se transformă în hotel. Investitorul trebuie să vină cu o soluție pentru traficul auto

Fostul sediu al SC ARO Palace SA de pe strada Mureșenilor nr. 12 se va putea transforma în hotel. Potrivit monitorulexpres.ro, noul proprietar al imobilului, care a achiziționat clădirea de la ARO, contra sumei de 1,2 milioane de euro, a solicitat și a primit din partea Primăriei Brașov un certificat de urbanism care stabilește avizele și autorizațiile ce trebuie obținute în vederea emiterii autorizației de construire. 



Dezvoltatorul a solicitat un certificat de urbanism

Investitorul intenționează să supraetajeze clădirea de pe strada Mureșenilor și să o mandardeze, iar unul dintre corpuri va fi remodelat și reamenajat.  Terenul afectat de această investiție măsoară 2.100 de metri pătrați și face parte din ansamblul arhitectural „Centrul istoric – Cetatea Brașovului“.

În această zonă, Planului Urbanistic Zonal (PUZ) permite construirea unor spații de locuit și funcțiuni complementare. Conform PUZ, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) este de 1,5 pentru clădirile cu parter și un etaj și de 2,25 pentru clădirile cu două etaje. Procentul de ocupare a terenului pentru dezvoltările imobiliare din ansamblul „Centrul istoric – Cetatea Brașovului“ este de 80%.

Investitorii trebuie să vină cu o soluție pentru problema traficului

Pentru că este vorba despre o clădire care face parte din ansamblul arhitectural „Centrul istoric – Cetatea Brașovului“, investitorul va avea nevoie de unele autorizații specifice și va trebui să se adapteze la ceea ce presupune o zonă de protecție de acest fel.  Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, dezvoltatorul deține deja un aviz de la Direcția de Cultură a Județului Brașov.

„Ei vor trebui să prezinte proiectul fațadei clădirii, ștampilat de Direcția Județeană de Cultură Brașov și să respecte toate condițiile prevăzute în avizul emis de această instituție. La fronturi (porțiunile de la stradă, adică spre strada Mureșenilor și Piațeta Enescu – n.r.) se vor respecta înălțimile existente, păstrându-se cotele clădirilor învecinate”, a explicat Sorin Toarcea.  

Rămâne ca înainte de a avansa, acest proiect să rezolve și problema accesului auto și a parcărilor, dat fiind că în zona străzii Mureșenilor nu sunt locuri prea multe, ce ar putea fi utilizate de o clădire cu funcțiune de hotel. Cele mai apropiate parcări existente acum sunt la Spitalul Militar și la corpul S al Universității Transilvania. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, specialiștii din Comisia de Circulație a municipiului Brașov vor analiza în următoarea perioadă, problema traficului rutier în zonă, în cazul dezvoltării unui astfel de proiecte pe strada Mureșenilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.