Alianța 2020 USR PLUS și-a lansat oficial campania pentru europarlamentare. Doi candidați pentru Brașov, pe lista oficială

USR Brașov și PLUS Brașov au dat startul campaniei de strângere a semnăturilor necesare pentru alegerile europarlamentare și au prezentat doi dintre candidații Alianței. 



„Alegerile europarlamentare reprezintă primul nostru exerciţiu comun, în această Alianţă. Ne dorim să fim o alternativă la actuala clasă politică din România şi în acelaşi timp, să le dăm o şansă celor care vor să se implice în politică, să vină alături de noi“, a spus liderul PLUS Braşov, George Căţean.

„Lista de candidaţi pe care noi o propunem are o reprezentativitate la nivel de oameni noi şi a fost întocmită cu participarea unui număr mare de reprezentanţi din ambele partide. Suntem printre formaţiunile politice solide, numeroase, construite de la firul ierbii, iar obiectivul nostru principal este acela de a oferi singura alternativă viabilă la actuala clasă politică“, a spus, la rândul său, Irineu Darău, preşedintele USR Braşov.

Pentru a intra în cursa pentru alegerile europarlamentare din luna mai, Alianța 2020 USR PLUS are nevoie de 200.ooo de semnături de susținere. Membrii celor două partide și voluntarii au început de vineri strângerea de semnături la cele două corturi amplasate la Modarom, respectiv Livada Poștei – la Rectorat.

Listele cu semnături se găsesc în alte cinci locații fixe:

  • sediul USR Braşov din B-dul 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10 (interfon 04, telefon 0732 371 957)
  • Piata Sfatului nr. 2 (fostul Hof Cafe)
  • Postăvarului nr. 1 (Tipografia)
  • Postăvarului nr. 64 (Agenţia de Mică Publicitate)
  • Calea Bucureşti nr. 5, scara B, ap. 3
  • Căsuţa Poştală 54, Oficiul Poştal nr. 1, Braşov


 

Pe toată durata campaniei, candidaţii din partea Alianţei 2020 USR PLUS vor fi prezenţi, alături de voluntari, la corturile de campanie şi în stradă, pentru a sta de vorbă cu cetăţenii şi pentru a le explica de ce e important votul lor la alegerile din 26 mai, de ce este important pentru români Parlamentul European, ce îşi propun să facă în calitate de viitori europarlamentari. 

Pe lista de candidaţi a Alianţei 2020 USR PLUS se află şi două reprezentante ale județului Brașov: Naomi Reniunţ-Ursoiu (locul 11) și Anca-Raluca Majaru (locul 22).

Naomi Reniuţ-Ursoiu este membru fondator USR Brașov și vicepreședinte al filialei județene. Ea consideră că alegerile europarlamentare reprezintă o bună ocazie pentru români de a arătă că sunt conectați la conștiința europeană: În contextul în care PSD desfășoară în mod continuu atacuri la justiție, la statul de drept și la valorile democrațiilor europene, ne dorim să aducem cât mai mulți oameni la vot. Suntem o coaliție care susține valorile europene și apartenența la acest spațiu, iar candidații noștri, prin pregătirea și experiența lor, au demonstrat că sunt foarte bine ancorați în principiile și valorile europene“. În calitate de viitor europerlamentar, va susține măsuri anticorupție și antisaracie și va susține ca Parlamentul și Comisia să propună directive prin care persoanele condamnate penal să nu mai aibă acces la funcții publice din care să gestioneze fonduri europene.

Anca-Raluca Majaru este membru în Consiliul Național PLUS și coordonator regional pentru Regiunea Centru. Ea consideră că oamenii propuși de Alianța 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European vin cu o viziune proaspătă, care va atrage acele categorii din societate cu o participare scăzută la alegeri din cauza faptului că nu se simt reprezentați, lucru care se întâmplă în mod special în rândul tinerilor:Alianța propune la nivel european oameni competenți, oameni noi, oameni patrioți, care înțeleg că locul României este în Europa prosperă și democratică. Aș vrea să mă adresez în special tinerilor, pe care îi văd absentând de la vot într-o măsură foarte mare. Sper că aceștia vor găsi în oferta  Alianței oameni capabili să îi reprezinte, niște parteneri de dialog, dar și niște modele care să îi inspire, iar împreună să începem să creăm oportunități pentru construcția viitorului pe care ni-l dorim cu toții“.



Lista completă  a candidaţilor Alianței 2020 USR PLUS:

1.    Dacian Cioloş (PLUS) 
2.    Cristian Ghinea (USR) 
3.    Dragoş Pâslaru (PLUS) 
4.    Clotilde Armand (USR) 
5.    Dragoş Tudorache (PLUS) 
6.    Nicu Ştefănuţă (USR) 
7.    Vlad Botoş (USR) 
8.    Ramona Strugariu (PLUS)
9.    Vlad Gheorghe (USR)
10.    Alin Cristian Mituța (PLUS)
11.    Naomi Reniutz Ursoiu (USR)
12.    Valeriu Nicolae (PLUS)
13.    Oana Țoiu (PLUS)
14.    Radu Ghelmez (USR)
15.    Liviu Sorin Iolu (PLUS)
16.    Radu Mihaiu (USR)
17.    Andrei Cristian Ion (PLUS)
18.    Iulian Lorincz (USR)
19.    Adriana Cristian (USR)
20.    Oana Popescu (PLUS)
21.    Camelia Crișan (USR)
22.    Anca Majaru (PLUS)
23.    George Țăranu (USR)
24.    Bogdan Deleanu (PLUS)
25.    Ștefan Pălărie (PLUS) 
26.    Silviu Gurlui (USR) 
27.    Alexandru Grigorescu-Negri (PLUS)
28.    Teodora Stoian (USR)
29.    George Gima (PLUS) 
30.    Alexandru Vărzaru (USR)
31.    Raluca Amariei (USR)
32.    Anca Ioana Radu (PLUS)
33.    Miroslav Tașcu-Stavre (USR)
34.    Gabriela Maria Mirescu Gruber (PLUS)
35.    Florin Andrei (USR)
36.    Emanuela Ignățoiu-Sora (PLUS) 
37.    Cătălina-Teodora Sofron (PLUS) 
38.    Emanuel Stoica (USR)
39.    Sorin Dan Clinci (PLUS)
40.    Octavian Berceanu (USR)
41.    Iulian Crăciun (PLUS)
42.    Cristina Iurișniți (USR)
43.    Elena Uram (USR)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.