PNL va susţine în Consiliul Local Braşov, majorarea tichetelor valorice acordate vârsnicilor, de Crăciun şi de Paşte

Valoarea tichetelor acordate în Programul social „Pentru suflet“, vârstnicilor cu pensii mai mici de 1.000 de lei, se va majora de la 50 de lei la 100 de lei.  Propunerea aparţine primarului George Scripcaru, iar liberalii din Consiliul Local Braşov au anunţat deja că se vor alătura acestei iniţiative şi o vor susţine în următoarea şedinţă a Deliberativului Local. 

„Se constată că pe parcursul derulării campaniilor anterioare a scăzut constant numărul tichetelor acordate. În luna octombrie 2018, Casa Județeană de Pensii Brașov ne-a comunicat un număr de 8.338 pensionari eligibili, având pensia lunară până la 1.000 lei, iar numărul de beneficiari în campania Crăciun 2018 a fost de 4.511 persoane, ceea ce atestă un grad de accesare tichete de 54%. Având în vedere datele de mai sus, consilierii locali PNL consideră că este oportun ca, începând din campania Paște 2019, valoarea tichetelor să fie majorată la 100 lei. Estimăm că numărul de beneficiari va fi de aproximativ 8.300 beneficiari/campanie”, spune liderul consilierilor locali PNL, Adrian Oprică.

Consilierii liberali propun continuarea implementării la nivelul municipiului Brașov a proiectului  „Dar din suflet pentru seniori”, iniţiat de primarul George Scripcaru, însă cu acordarea unor tichete sociale în cuantum de 100 lei/persoană, de două ori pe an (de Sărbătorile Pascale și de Crăciun). Beneficiarii vor fi aceiaşi ca şi până acum, adică persoanele vârstnice cu domiciliul stabil în municipiul Brașov, care au împlinit vârsta legală de pensionare și au pensii lunare de până la 1.000 de lei inclusiv. 



 

Reamintim că printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2014, s-a aprobat acordarea pachetului cu alimente „Pentru suflet” de două ori pe an, de Sărbătorile Pascale și Crăciun,  persoanelor vârstnice cu domiciliul stabil în Municipiul Brașov, care au împlinit vârsta legală de pensionare, (respectiv femei peste 63 de ani și bărbați peste 65 de ani) şi a căror pensie lunară are valoarea mai mică de 1.000 lei. Pachetele cu alimente s-au acordat până acum sub formă de tichete cu valoare de 50 lei/persoană.

Analizând numărul tichetelor înmânate beneficiarilor se evidențiază o scădere de la o campanie la alta, de la peste 10.000 în 2014, la puţin peste 4.500 în 2018. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.