Braşovenii, chemaţi duminică la un nou protest: „Să îi încurajăm pe magistrații demni și cu coloană vertebrală” 

Braşovenii sunt aşteptaţi duminică la Prefectură, începând cu ora 18.00, la un nou protest pentru justiţie, însă, dacă se menţine tendinţa din ultima perioadă, şansele ca în stradă să fie mulţi oameni sunt destul de mici.


 
De altfel, după ce o perioadă a stat deopare, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia – Club Braşov, Radu Hossu, face un apel către braşoveni să iasă în stradă. 
 
„Pentru că nu vreau să plec din țara asta, mai avem două opțiuni: să ieșim în stradă și să ieșim la vot. Până la primele alegeri din 26 mai, este important să protejăm democrația din România. Știți că nu folosesc cuvinte mari fără să mă bazez pe ceva serios. Nu exagerez, dar România se îndreaptă spre o oligarhie, în care statul este capturat de o gașcă de indivizi cu interese personale și de grup mafiot. Statul este în acest moment capturat, iar noi, voi suntem ultima redută ce poate stăvili înaintarea spre o oligarhie mascată. Este important să înțelegem semnificația momentului și să acționăm. Secția Specială de procurori este de fapt o procuratură paralelă. Ordonanța de Urgență dată de Tudorel Toader subordonează total procuratura, deci parte a magistraturii, deci puterea Juridică, puterii Executive. Asta înseamnă încălcarea separației puterilor în stat. Înseamnă suspendarea statului de drept. Înseamnă practic suspendarea democrației liberale”, se arată în apelul postat de Radu Hossu pe pagina lui de Facebook. 
 
El a mai scris că am nevoie de prezența voastră duminică, tocmai pentru a arăta că nu suntem de acord. Să arătăm că mai există o parte a societății ce nu acceptă această stare. Să îi încurajăm pe magistrații demni și cu coloană vertebrală. Să simtă că o parte semnificativă a populației este de partea lor. Să ne încurajăm reciproc că suntem mai mulți decât credem. Căci trebuie să fim mulți, altfel, totul e pierdut.  Duminică va fi un protest pentru viitorul acestei țări. La ora 18.00 eu voi fi în fața Prefecturii Brașov. În fiecare oraș va fi organizat un asemenea protest. La București va fi în Piața Victoriei. Avem nevoie unul de celălalt. Avem nevoie să fim iarăși împreună!”.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.