RATBV SA preia și transportul pe traseul Brașov – Codlea

Foto: Info Codlea

Consilierii locali din Codlea au aprobat proiectul de hotărâre privind transportul metropolitan pe ruta Codlea – Brașov.



 

„Este un prim pas spre normalitate în privința transportului public de persoane. Astăzi s-a aprobat proiectul de hotărâre prin care transportul pe ruta Codlea – Brașov va fi preluat de către Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Brașov. Urmează ca în viitorul apropiat să fie stabilite toate condițiile de transport, inclusiv prețul unui bilet. Serviciul de transport public local se va face cu autobuze, începând de la 1 iulie” ,  a declarat Mihai Cîmpeanu, viceprimarul Municipiului Codlea, citat de Codlea-Info.ro. 

Deocamdată nu se știe cât va costa un bilet pe traseul aprobat între Codlea și Brașov. Prețul biletului va fi însă dat de diferența între costul de operare pe kilometru strabilit pentru treaseul dintre Brașov și Codlea, și subvenția oferită de municipiul Codlea,  de la bugetul local. 

În acest moment, singura rută de transport metropolitan asigurată de  Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Brașov, prin operatorul SC RATBV SA – același care asigură și transportul și în municipiul Brașov- este Brașov – Cristian. Pe aceast traseu circulă linia 110.

SC RATBV SA a început să asigure transportul de pe traseul Brașov – Cristian de la 1 ianuarie 2019, iar de la 1 iulie 2019 ar urma să preia și traseele Brașov – Ghimbav și Brașov – Sânpetru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.