Direcția Județeană de Cultură Brașov își mută sediul în Centrul Civic

Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov va fi mutată din sediul său actual de pe strada michael Weiss, într-un spaţiu deţinut de Primăria Braşov, în blocul de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 23 („Primăria Nouă“).


 
Mutarea este dictată de faptul că actualul sediu al Direcţiei Judeţene de Cultură se află în clădiea fostei Bancorex (Banca Săsească), intrată de curând în şantier pentru reabilitare. Acordarea noului spaţiu va fi supusă aprobării Consiliului Local, în şedinţa care va avea loc joi, Direcţia de Cultură urmând să folosească gratuit birourile respective.
 
Clădirea fostei Bancorex, de pe strada Michael Weiss este monument istoric clasa A. Imobilul a intrat în şantier pe 7 ianuarie 2019, după ce în ultimii cinci ani a stat acoperit cu o prelată. Lucrările sunt estimate să dureze până la începutul anului 2021, când clădirea  va trebui să arate fel în anul 1906, la inaugurare. Lucrările, unele de o complexitate ridicată, costă 15,85 milioane lei cu TVA inclus şi sînt realizate de SC Romconstruct Group SRL Ploieşti, aceeaşi companie care se ocupă şi de reabilitarea clădirii cinematografului Popular

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.