Cămin „zgârie-nori” pentru Școala Profesională Kronstadt din Brașov. Construcția va avea 9 etaje și parter pentru socializare

Comisia de Circulație a municipiului Brașov a fost avizat miercuri proiectul de construire a unui cămin pentru elevii Școlii Profesionale Germană Kronstadt. Clădirea va avea subsol, parter şi 9 etaje (ultimul retras), care să permită cazarea unui număr de aproximativ 300 elevi.



 

Reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că „desfăşurarea pe înălţime a clădirii, cu o suprafaţă construită la sol mică, a reieşit din dorinţa de a afecta cât mai puţin suprafaţa terenurilor de sport şi a spaţiilor verzi”.

Spații și pentru cazarea profesorilor 

La parter este prevăzut un spaţiu de alimentație publică, cu sală de mese şi bucătărie în regim de catering. „Sala se deschide spre un spaţiu verde, care poate găzdui şi alte activităţi comune ale elevilor. Astfel, parterul devine un spaţiu de socializare, care asigură crearea unei comunităţi unite în rândul elevilor”, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov.

Vor exista şi spaţii de cazare pentru profesori invitaţi, două săli multifuncţionale pentru studiu individual, întâlniri sau conferinţe.



 

 Proiectanții clădirii susțin că un punct esenţial urmărit este atingerea celor mai noi standarde de calitate şi eficienţă energetică, urmărind principiile proiectării sustenabile. Orientarea camerelor, iluminatul natural, faţada ventilată, panourile solare şi fotovoltaice, folosirea sistemelor eficiente energetic sunt doar câteva elemente care vor asigura calitatea locuirii şi costuri reduse de întreţinere pe toată durata de funcţionare a clădirii.

Un leu Primăria, un leu partenerul 

„Ca și la celelalte investiții realizate în acest parteneriat – clădirea școlii, atelierele și sala de sport – Municipalitatea va face investiţia, iar dotarea va fi făcută de către partenerii din Asociaţia DWK Fit For Future, pe același principiu pe care l-am folosit și până acum: orice leu dat de primărie va fi dublat de partenerii privați. Sper să finalizăm cât mai repede această etapă, de pregătire a documentației, și să lansăm licitația pentru construirea căminului”, a declarat primarul George Scripcaru, la finalul ședinței.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.