Compania Apa începe înlocuirea contoarelor din Braşov şi Poiana Braşov, cu contoare „inteligente“ ce permit citirea la distanţă

În perioada martie – decembrie 2019, Compania Apa va schimba toate contoarele care se apropie de expirarea termenului de valabilitate metrologică, care este de 7 ani. Această acțiune are la bază Legea 241/2006 republicată și Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, aprobat de A.D.I.D.A.J. Brașov, anunţă reprezentanta Companiei, Alina Bălătescu. 

Astfel, în viitorul apropiat, toți clienții din Brașov și Poiana Brașov vor avea contoare inteligente sau cu modul radio.

„Pentru început, asociațiile de proprietari și agenții economici vor beneficia de instalarea de contoare inteligente. Astfel, citirile vor ajunge rapid în baza noastră de date și vor putea fi facturate în consecință. Pentru persoanele fizice, înlocuirea se va face progresiv, în două etape. În prima, înlocuirea se va realiza cu contoare de același tip. În cea de-a doua etapă, procesul de schimbare a contoarelor va fi planificat pe străzi și zone, iar aparatele de măsură montate vor avea modul pentru citire la distanță“, a precizat Alina Bălătescu.

Contoarele cu citire la distanță sunt mecanice și au atașat un modul radio pentru transmiterea informațiilor până la o distanță maximă de 150 de metri în câmp deschis. Contoarele inteligente au inclus în corpul lor acest modul de citire la distanță, care are și alte funcții: bază de date în care sunt înregistrate debitele minime sau maxime, pot semnala pierderi de apă în rețeaua interioară, lipsa apei sau inversarea sensului de curgere al apei.  Spre exemplu, pe cadranul contorului apare afișat, pe lângă index, și debitul instantaneu. După montarea noilor contoare, nu mai este necesară prezența proprietarului pentru citirea indexului. Înlocuirile nu presupun niciun cost suplimentar din partea clienților.

Pentru ca întreaga operațiune să se desfășoare în condiții optime, clienţii Companiei Apa care primesc o înștiințare pe această temă, sunt rugaţi să asigure accesul la contorul de branșament şi să programeze lucrarea la numărul de telefon 0268/926, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00 – 19.00

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.