Electroprecizia Săcele a câștigat contractul de 19,6 milioane lei, pentru modernizarea corpului nou al Maternității Brașov

Consiliul Judeţean Braşov a reuşit să semneze contractul de lucrări pentru pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la corpul nou al Maternităţii Braşov, investiţie pentru care administraţia judeţeană a obţinut o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.  Contarctul a fost atribuit la a doua încercare, după ce prima dată nu a fost înscrisă nicio ofertă.



 

Conform anunţului de atribuire, publicat pe platforma electronică de achiziţii publice SICAP, contractul a fost atribuit firmei săcelene Electroprecizia AG, aceasta fiind, de altfel, singura care a depus o ofertă. Constructurul desemnat în urma licitaţiei va încasa suma de 19.637.821 lei, fără TVA (1.147.999 lei pentru proiectare şi 18.557.671 lei pentru lucrările propriu-zise, sume fără TVA), în condiţiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 19.705.670 lei, fără TVA. 

 

Proiectul de modernizare a corpului nou şi al corpului de legătură de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „A. I. Sbârcea“ prevede realizarea tuturor lucrărilor care asigură reabilitarea termică a clădirii, respectiv izolarea termică a faţadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalaţiei de încălzire şi reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde de consum, montarea de panouri solare pe acoperiş şi montarea a şase pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare şi de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, modernizarea instalaţiilor de iluminat din ambele clădiri, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate. La exterior se vor monta şi două lifturi cu pereţi de sticlă, unul pe latura de la intrarea în spital, iar celălalt pe latura dinspre Tâmpa. Pe lângă funcţionalitatea de acces (pentru fluxul de pacienţi, medici şi aparţinători), împreună cu scara exterioară de evacuare în caz de incendiu, cele două lifturi vor asigura condiţiile cerute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru evacuarea în caz de urgenţă. De asemenea, cu liftul de pe latura dinspre Tâmpa vor putea fi transportate şi unele materiale necesare activităţii din spital. 



 

Condiţii mai bune, paturi mai puţine  

Potrivit monitorulexpres.ro, în perioada desfăşurării lucrărilor, corpul nou va fi evacuat, ceea ce va atrage după sine şi o micşorare a numărului de paturi din Maternitate. În perioada lucrărilor va fi închis complet blocul operator din clădire, acesta urmând a fi refăcut complet. În prezent, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „A. I. Sbârcea“ are 103 paturi în corpul nou de clădire. După finalizarea lucrărilor, numărul lor va scădea, având în vedere că modernizarea presupune crearea unor saloane de câte 2, 3 sau 4 paturi, cu grupuri sanitare proprii.

Contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 pentru acest proiect a fost semnat în 20 martie 2018, iar termenul de finalizare este 31 ianuarie 2020.

Acest proiect vine după ce, la începutul anului trecut, corpul vechi al Maternităţii, care a stat aproape patru ani în şantier, a fost redeschis, oferind, în acest moment, printre cele mai moderne condiţii de spitalizare din România.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.