Reparații de primăvară în Centrul istoric al Brașovului

Spre deosebire de străzile sau trotuarele asfaltate, pavajul din Centrul Istoric al Brașovului este mult mai fragil. Este realizat din piatră cubică și, în general, ca liant este folosit un mortar cu puțin ciment. Ba mai mult, pentru a se evita producerea de igrasie, în mai multe zone, cum este, de exemplu, Piațeta Sf. Ioan, pavajul de lângă ziduri este din piatră cubică și nisip.

Pavajul este afectat de fenomenul de îngheț-dezgheț  , dar și de sarea răspândită în timpul iernii, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, inspectorii din Primăria Braşov şi agenţii Poliţiei Locale au făcut un inventar al porțiunilor cu piatră dislocată. „În cursul acestei luni, porţiunile cu probleme vor fi reparate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Reamintim că tot în Centrul istoric, pe strada Republicii, de luni va intra și Electrica, pentru a schimba rețelele.  După ultimele discuții între reprezentanții municipalității brașovene și cei de la Electrica, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a precizat că  „lucrările de modernizare a rețelei electrice se va face pe tronsoane și separat pe fiecare parte, astfel încât sa fie ocupat cât mai putin din lățimea străzi. Electrica estimează că lucrările ar putea fi terminate în data de 25 mai. Astăzi (15 martie – n.n.) se va discuta modalitatea în care este posibil ca în această perioadă să fie amplasate terasele, având în vedere că au fost depuse deja solicitări pentru amplasarea acestora”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.