Căile de acces spre turnurile şi bastioanele administrate de Consiliul Judeţean, „cosmetizate“ de Primăria Braşov

După cel puţin un an în care scările care duc la turnurile de apărare, balustradele sau alte elemente de lemn nu au mai fost reparate în niciun fel, aceste căi de acces vor fi refăcute pentru a oferi un minim de siguranţă celor care vin în vizită.



Turnurile, bastioanle şi zidurile cetăţii sunt în administrarea Consiliului Judeţean, iar în prezent se află în curs de predare către Primăria Braşov, însă procedurile întârzie să se finalizeze, din cauza documentaţiilor incomplete depuse până acum la Guvern, care trebuie să emită o Hotărâre în vederea transferului. 
 
 
Intervenţiile pentur reparaţiile de la turnuri vor fi realizate de Municipalitatea braşoveană. Primarul Braşovului a precizat că, în acest caz nu este vorba despre investiţii, ci doar de lucrări de întreţinere, care să ofere siguranţă vizitatorilor. De altfel, cel puţin sub Tâmpa, toate scările şi podeţele care duc spre turnuri sunt închise şi semnalizate cu grilaje sau cu fâşii de material plastic. 
 
„Vom înlocui toate elementele deteriorate scările de acces sau platformele de la turnurile apărare de După Ziduri şi de la cele de pe latura dinspre Tâmpa. De asemenea, acolo unde este cazul vom monta şi coşuri de gunoi.  Nu în ultimul rând, intervenţii sunt programate şi în zona Cetăţuii de pe Dealul Straja. Toate aceste intervenţii reprezintă lucrări de întreţinere, pentru că, până nu se reglementează situaţia juridică a monumentelor, nu putem face investiţii”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, care a precizat că aceste intervenţii minime sunt absolut necesare pentru ca turiştii să aibă posibilitatea de a ajunge în siguranţă la turnuri sau bastioane. 


Pe de altă parte, George Scripcaru a declarat că aşteaptă şi acum hotărârile de Guvern prin care monumentele istorice să treacă în domeniul public al Municipiului Braşov.  „Până acum, situaţia nu a fost rezolvată şi fac un apel public la prefectul Braşovului să se intereseze la Bucureşti care este stadiul documentaţiilor şi să facă demersurile necesare pentru finalizarea procedurilor”, a mai declarat primarul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.