Stâlp de iluminat din Piaţa Sfatului, din nou victimă a maşinilor de gunoi. Reparaţia este estimată la 2.000 de euro

Un stâlp de iluminat din Piaţa Sfatului va fi înlocuit de către operatorul care asigură serviciile de iluminat, după ce a fost lovit de o autoutilitară de gunoi. Incidentul s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, când autogunoiera firmei Brai-Cata, venită să adune deşeurile din zonă a făcut o manevră greşită a lovit stâlpul aflat în Piaţa Sfatului, în dreptul străzii Apollonia Hirscher.



Stâlpul a rămas în picioare însă s-a înclinat uşor, Poliţia Locală dând duminică toate asigurările că acesta nu este în pericol de a cădea. Pentru că nu a mai putut fi reparat totuşi, stâlpul va fi înlocuit. Reprezentanţii firmei de iluminat public au precizat înlocuirea se va face pe cheltuiala companiei de salubritate Brai-Cata. partea de stâlp de iluminat ce va fi înlocuită costă în jur de 2.000 de euro, comanda fiind deja lansată companiei italiene care în 2014 a livrat stâlpii. 

Din Italia va fi adus doar stâlpul propriu-zis, fără consolă şi corpuri de iluminat. Acesta va fi ridicat pe „fusta“ (baza metalică) ce a rămas în Piaţa Sfatului. Acelaşi stâlp de iluminat din Piaţa Sfatului, în dreptul străzii Apollonia Hirscher a mai fost lovit o dată de o maşină de gunoi a aceleiaşi firme de salubritate, în urmă cu trei ani. În 2016, stâlpul care fusese înclinat în urma incidentului, a fost înlocuit. 



Stâlpii de iluminat din Centrul vechi al Braşovului au fost instalaţi în 2014, printr-o investiţie a Primăriei Braşov. Aceşti stâlpi au o înălţime de 8 metri, cu un diametru de 74,5 centimetri la bază, şi o greutate de 465 de kilograme. Consola ornamentală a stâlpului are 20 de kilograme, în timp ce corprurile de iluminat au o înălţime de 65,5 centimetri, diametru de 40 de centimetri şi greutate de 10 kilograme. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.