FOTO. 420 de alergători la Crosul Primăverii, organizat de Academia Forțelor Aeriene. Calendarul evenimentelor Academiei, până la jumătatea anului

420 de alergători, cadre didactice de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“, studenți militari și studenți de la Universitateatea Transilvania au participat pe 1 aprilie la Crosul Primăverii. 



 

Evenimentul, care marchează Ziua instituției militare de învățământ, și-a propus un dublu obiectiv în acest an: pe de o parte să încurajeze o viață activă în rândul tinerilor, iar pe de altă parte, să strângă fonduri pentru mai multe familii nevoiașe din Brașov, care vor fi sprijinite în pragul Sărbătorilor Pascale. 

Startul în Crosul Primăverii s-a dat de la ora 12.00 de la Academia Forțelor Aeriene, alergătorii urmând traseul traseul str. Morii – str. Lungă – str. Mureșenilor – Piața Sfatului (pauza de hidratare) – str. Mureșenilor – str. Lungă – str. De Mijloc- Academia Forțelor Aeriene. 

Pentru Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“ urmează alte câteva evenimente importante pe care le propune comunității brașoveve.  



 

„De ziua Academiei Forțelor Aeriene «Henri Coandă» am sărbătorit alături de personalul nostru și de studenți, prin mișcare, promovând un stil de viață sănătos.   Evenimentul ne-a oferit ocazia de a prezenta și viitoarele activități ale Academiei, în perioada 28 mai – 2 iunie, când sperăm ca vom fi din nou împreună,  la inaugurarea istoriei industriei aeronautice brașovene, la concertul fanfarei Academiei Forțelor Aeriene alături de orchestra Filarmonicii Brașov, la sărbatorirea zilei copilului – unde deschidem prima ediție a concertului și spectacolului  «Iron Dragons», precum și la show-ul aerian de la aerodromul Brașov-Ghimbav, unde sloganul  «Iubim zborul» va ajunge la sufletul copiilor și părinților. Tot azi ne-am propus ca taxele primite de la participanții înscriși la Crosul Primăverii, să fie un bun prilej, ca în pragul Sarbatorilor Pascale, să aducem un strop de lumină și zâmbete pentru câteva familii nevoiașe din Brașov“, a declarat rectorul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă“, gen. Gabriel Răducanu.

Crosul Primăverii este organizat de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“, în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Universitatea „Transilvania“, Primăria orașului Ghimbav și Primăria Cristian. 

De altfel, la startul competiției, pe lângă studenți și cadre didactice ale Academiei, s-au aflat rectorul Academiei, gen. Gabriel  Răducanu, și viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai, care a reamintit că Municipalitatea și unitatea de învățământ au un protocol de colaborare semnat prin care cele două entități au căzut de acord să se susțină reciproc.



 

„Mi-am dorit să particip la acest eveniment pentru a încuraja sănătatea prin sport în comunitatea brașoveană, și în același timp, pentru a-mi arăta  respespectul  față de Academia Forțelor Aeriene din Brașov, o unitate de învățământ unică în România, pe acest domeniu, care pregătește cadre de elită pentru Armata Română. Primăria Brașov a susținut întotdeauna activităție Academiei și va acorda în continuare sprijinul de care această unitate de învățămînt are nevoie, pentru pregătirea de calitatea a tinerilor din România“, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.