Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, gata la finalul anului viitor. Cum va arata noua unitate

Unitatea de Primiri Urgențe provizorie a Spitalului Clinic Județean Brașov va mai funcționa o perioadă în actualul amplasament până cel puțin la sfârșitul anului viitor, când este programată finalizarea lucrărilor la noul UPU.



 

Începerea lucrărilor a fost anunțată ieri, la Brașov, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a precizat că în 8 aprilie a fost semnat contractul cu constructorul. Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va însemna o investiţie de 10,5 milioane lei (2,2 milioane euro) ce va fi finalizată în 18 luni, adică până la sfârşitul anului 2020.

Noua UPU va avea, printre altele, un spaţiu pentru rezidenţi şi pregătirea acestora şi spaţii pentru intervenţii, în total 1.200 de metri pătraţi urmând să fie destinaţi efectiv intervenţiilor medicale de urgenţă.

Contractul de lucrări s-a semnat pe 8 aprilie, am predat amplasamentul către constructor  şi săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere, după ce unitatea sanitară va avea şi contractul pentru dirigenţia de şantier. Banii pentru acest proiect vin dintr-un împrumut garantat de Guvernul României prin Ministerul de Finanţe, contractat de la Banca Mondială“, a confirmat Răzvan Vieru, şef serviciu de achiziţii, la Ministerul Sănătăţii.



 

UPU va fi construită pe o suprafaţă de 1.800 de metri şi va fi o clădire cu subsol şi parter. Lucrările sunt executate de General Services Construct Bucureşti SRL, aceeaşi care s-a ocupat şi de lucrările de la Spitalul Universitar Bucureşti, Spitalul Pantelimon, spitalul de la Giurgiu şi mai multe maternităţi.

În anul 2016, Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a reface unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Braşov şi Oradea. Lucrările la Oradea, au început în ianuarie, iar la Braşov, şantierul va fi deschis până la sfârşitul lunii aprilie.



 

Aparatura, asigurată de minister și de Consiliul Județean Brașov

În anul 2016, Ministerul Sănătăţii a făcut şi unele achiziţii pentru UPU Braşov, echipamentele fiind acum în funcţiune. Ele vor fi mutate în noua UPU, când clădirea va fi operaţională. „Dacă vor mai fi necesare echipamente, vom încerca să le achiziţionă, ori noi, ori Consiliul Judeţean, ori din fonduri proprii ale unităţii beneficiare”, a mai declarat Vieru.

De altfel, administraţia judeţeană a anunțat încă de anul trecut că va depune o cerere de finanțare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în valoare de 1,5 milioane de euro, pentru achiziţionarea de aparatura şi echipamente medicale pentru viitoarea Unitate de Primiri Urgente a Spitalului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.