Primăria Brașov pune la dispoziția TVR, 1,3 milioane de lei pentru organizarea Festivalului „Cerbul de Aur“

Municipiul Brașov va participa, și în acest an, la organizarea Festivalului „Cerbul de Aur“. Potrivit proiectului de buget care a fost prezentat vineri de Primăria Brașov, municipalitatea va susține evenimentul, alocând 1,3 milioane de lei, pentru diferite cheltuieli de organizare. Proiectul de buget, având și această alocare, va fi supus aprobării Consiliului Local la ședința din 17 aprilie. 



 

Alocarea vine după ce conducerea TVR a purtat mai multe discuții cu Municipalitatea și și-a arătat intenția de a organiza din nou festivalul, pentru a-i da continuitate. Primăria Brașov propune însă unele schimbări pentru ediția din acest an, iar una dintre ele ar fi chiar locația. În urmă cu două săptămâni, primarul George Scripcaru le-a solicitat reprezentanților TVR să ia în calcul mutarea festivalului pe Arena Ion Țiriac, de la fostul Liceu Sportiv, de la Poarta Șchei. 

„Cerbul de Aur“ va avea loc în acest an în perioada 23-25 august 2019, spectacolele urmând să se desfășoare pe parcursul a trei seri. În preeznt, proiectul se află în etapa în care TVR a lansat o cerere de oferte pentru concepția regizorală a ediției cu numărul XIX. 



 

În bugetul pe 2019 al municipiului Brașov, Festivalul a fost inclus în lista de alocări bugetare pe capitolul Cultură, unde sunt prevăzute peste 45,5 milioane lei, dintre care 40,6 milioane lei, reprezentând subvențiile acordate celor patru instituții din subordine (Opera, Filarmonica, Teatrul „Sică Alexandrescu“ și Teatrul de Copii Arlechino), 1,6 milioane lei pentru diferite evenimente culturale sau sportive ale Municipalității, și două milioane lei, pentru co-finanțări nerambursabile acordate diferitelor ONG-uri care vor aplica pe Ghidul de finanțare pentru evenimentele culturale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.