Consiliul Județean Brașov alocă 1,6 milioane lei pentru co-finanțarea nerambursabilă a unor proiecte culturale, în 2019

Consiliul Județean alocă în 2019, suma de 1,6miliioane de lei pentru co-finanțarea nerambursabilă a unor proiecte culturale din județ. Ghidul de finanțare, care cuprinde toate informațiile despre modul în care se alocă banii, se află acum acum în perioada de dezbatere publică, forma sa inițială fiind disponibilă pe site-ul CJ Brașov, www.judbrasov.ro.



 

În acest an, o noutate a programului o reprezintă separarea solicitanților eligibili ai finanțării în două categorii: beneficiari de drept privat (ONG-uri) și beneficiari de drept public (autorități ale administrației publice locale, instituții publice de cultură). Ghidul Solicitantului pentru beneficiarii de drept privat a fost publicat spre consultare în data de 10 aprilie 2019, iar cel pentru beneficiari persoane juridice de drept public, în data de 11 aprilie 2019.


Detalii despre Ghidul Solicitantului – beneficiari de drept privat

Bugetul propus al programului destinat finanțării proiectelor culturale ale ONG-urilor este de 1.150.000 lei. Aplicanții pot fi persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, care desfășoară activități culturale, ei având posibilitatea să contracteze finanțare pentru maximum două proiecte. La fel ca anul trecut, sunt disponibile două axe de finanțare, structurate astfel:

  • Proiecte cu un buget de peste 200.000 de lei, pentru care finanțarea nerambursabilă asigurată de CJ Brașov va fi de maximum 100.000 de lei. Un solicitant poate contracta maximum un proiect pe această axă; 
  • Proiecte cu un buget de până la 200.000 de lei, pentru care finanțarea nerambursabilă acordată este de maximum 50.000 de lei. Contribuția solicitantului la cheltuielile eligibile va fi de minimum 20% din valoarea finanțării nerambursabile solicitate. Un solicitant poate contracta maximum două proiecte în cadrul acestei axe de finanțare.



 

Un solicitant poate aplica la ambele axe, dar poate contracta maximum 2 proiecte.

Pot fi decontate următoarele tipuri de cheltuieli: cheltuielile de realizare a proiectului cultural, precum costuri materiale şi servicii, costuri de producţie, închirieri de spaţii şi aparatură, onorarii, premii şi altele asemenea; achiziţionarea de dotări necesare derulării proiectului; cazarea şi transportul participanţilor, invitaţilor, membrilor echipei de proiect; realizarea de studii şi cercetări, tipărituri, seminarii, conferinţe, ateliere de lucru, acţiuni promoţionale şi de publicitate; cheltuieli de masă și diurnă; cheltuieli de personal şi cheltuieli administrative (utilități), aferente perioadei de realizare a proiectului cultural.

Detalii despre Ghidul Solicitantului – beneficiari de drept public

Bugetul propus pentru programul destinat finanțării proiectelor culturale realizate de entitățile publice este 450.000 de lei. Alocarea financiară nerambursabilă poate fi de maximum 15.000 lei, care reprezintă maximum 75% din valoarea eligibilă a proiectului.



 

Pot solicita finanţare persoane juridice de drept public care, potrivit legii sau regulamentelor de organizare și funcționare, desfăşoară activităţi culturale.

Categoriile de cheltuieli eligibile sunt următoarele: cheltuielile de realizare a proiectului cultural, respectiv materiale consumabile și onorarii artiști/ansambluri participante; cheltuieli cu cazarea şi transportul participanţilor, invitaţilor, membrilor echipei de proiect; alte cheltuieli specifice, precum tipărituri, acţiuni promoţionale (în limita a 20% din alocarea financiară nerambursabilă).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.